Sant Jordi
Cultura 22/04/2024

Maria Carbonero pinta la rosa de l’ARA Balears

Abans de Maria Carbonero, l’han pintada artistes tan reconeguts com Albert Pinya, Olimpia Velasco, Marcelo Víquez, Núria Marquès, Mònica Fuster, Aina Bestard, Joan Costa i Pere Joan

ARA Balears
1 min
Maria Carbonero pinta la rosa de l’ARA Balears

Palma“No volia que fos una rosa realista, sinó que fos meva, que tingués la meva manera de fer”. Així descriu la pintora Maria Carbonero (Palma, 1956) la rosa que ha creat per a la celebració de Sant Jordi que fa l’ARABalears com a obsequi als lectors. És la rosa d’artista que es troba cada any a les paradetes que les llibreries tenen als carrers de Palma i que els lectors poden aconseguir quan compren un llibre. Abans de Maria Carbonero, l’han pintada artistes tan reconeguts com Albert Pinya, Olimpia Velasco, Marcelo Víquez, Núria Marquès, Mònica Fuster, Aina Bestard, Joan Costa i Pere Joan, en una petita col·lecció que vol reflectir el vincle de les arts visuals amb la festa de la literatura.

“Sempre tenc dubtes quan em fan un encàrrec”, diu Maria Carbonero en una confessió molt pròpia de tot procés creatiu. “Vaig pensar que podia ser una cara, la rosa, una de les cares que faig. També em vaig demanar de quin color fer-la, m’agrada experimentar amb el color. Però al final vaig optar per fer una rosa que fos una rosa meva, i pel vermell perquè és el color més passional i és el que trob que s’ha de transmetre en un dia com aquest”, relata l’artista.

Carbonero, que admet que va fer una desena d’esbossos fins a trobar la rosa que volia, va acceptar l’encàrrec de l’ARABalears, tot i que es troba immersa en la realització de les obres per a una exposició que inaugurarà a la Galeria 6a de Palma el proper mes de juny.

stats