Cultura 14/10/2020

Maria del Mar Bonet inaugurarà el festival Jazz Voyeur i Andrea Motis el tancarà

La 13a edició del festival, que arrancarà dia 14 de novembre, arriba enguany fins a Manacor

Clàudia Darder
2 min
Imatge de la presentació del festival.

PalmaLa 13a edició del festival Jazz Voyeur arriba amb una programació totalment diferent de la que tenia gairebé tancada abans de la declaració de l'estat d'alarma, en la qual, com sempre, predominaven els artistes internacionals. "Al maig pensàvem que encara podríem fer-ho a la tardor, però quan va arribar el mes de setembre ens va caure tot a terra", ha explicat el director del festival, Roberto Menéndez. No obstant això, i per evitar cancel·lar l'edició, varen decidir "mantenir l'excel·lència" i la qualitat dels artistes, però "mirant a Europa".

El resultat és un programa amb quatre concerts protagonitzats per un nom de gran recorregut i trajectòria. Així, Maria del Mar Bonet inaugurarà el festival a Son Amar, dia 14 de novembre, amb una actuació en la qual estarà acompanyada per la Big Band Begues, que dirigirà Toni Cuenca. La portuguesa Dulce Pontes, una de les veus "més lluents" del seu país, pujarà a l'escenari del Trui Teatre dia 21 de novembre.

Dia 28 de novembre actuarà Marco Mezquida, que, segons Menéndez, és "l'artista de jazz de la seva generació més important del país, un virtuós". Oferirà l'estrena mundial, en format trio, del seu disc Talismán.

Des dels Estats Units i França, l'Status of Gospel Choir cantarà dia 7 de desembre a Son Amar i dia 8 a l'Auditori de Manacor, municipi en el qual el Jazz Voyeur ha trobat un còmplice. De fet, han organitzat de manera conjunta el cicle de 14 concerts gratuïts, anomenat Manacor amb la Música, que començarà dia 23 d'octubre amb l'actuació de la banda OR. Hi haurà concerts dissabte (a les 21.30 h) i diumenge (a les 19.30 h).

Tancarà aquesta 13a edició del Jazz Voyeur la cantant i saxofonista Andrea Motis dia 12 de desembre, amb un concert a l'Auditori de Manacor. El festival també ha programat diferents activitats paral·leles als concerts.

stats