Beques
Cultura 20/06/2023

Marenka Krasomil i Arantxa Boyero, becades pel Goethe-Institut i Casa Planas

La convocatòria anava dirigida a la producció de projectes innovadors que reflexionin i visibilitzin les relacions culturals entre l'Arxiu Planas i i la cultura alemanya

ARA Balears
1 min
'Goethe auf Mallorca 2023'

PalmaCasa Planas i el Goethe-Institut Barcelona han anunciat aquest dimarts la resolució de la seva cinquena edició de Residències d'Investigació Artística per a la producció de projectes innovadors que reflexionin i visibilitzin les relacions culturals entre l'Arxiu Planas i i la cultura alemanya. En una nota de premsa, Casa Planas ha explicat que enguany, com a novetat, s'havien convocat dues beques (dotades amb 2.700 euros), una dirigida a creadors i investigadors que resideixen a Alemanya, que ha estat adjudicada a la historiadora d'art Marenka Krasomil, i una altra dirigida als que resideixen a Mallorca, que ha rebut Arantxa Boyero. La data límit per a l'entrega de les sol·licituds va ser el 30 d'abril.

Les dues entitats han assenyalat que impulsen el programa Goethe auf Mallorca amb l'objectiu de promoure el pensament i la creació contemporània, i que aquest respon a la urgència de traçar una nova cartografia contemporània que, de manera inclusiva, analitzi les conseqüències culturals de la mobilitat global i el turisme en la convivència sociopolítica entre els dos territoris.

Així, la residència es farà des del setembre fins a l'octubre d'enguany, i els resultats finals es presentaran a Casa Planas el 20 d'octubre amb motiu de la Festa de la Fotografia. A l'acte hi participaran la Martin Parr Foundation, Photoespaña i altres agents culturals.

stats