Música
Cultura 20/06/2023

Marco Mezquida inaugurarà el Mercat de Música Viva de Vic 2023

La Ludwig Band, The Tyets, Lildami i Julieta també actuaran a la 35a edició

2 min
El pianista Marco Mezquida.

BarcelonaEl pianista Marco Mezquida inaugurarà el 35è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) amb la preestrena del disc Tornado, un projecte compartit amb el contrabaixista Masa Kamaguchi i el bateria Ramon Prats. Serà un dels prop de 60 concerts programats en l'edició que se celebrarà del 13 al 16 de setembre, un dels propòsits de la qual és aplegar més de 900 professionals de la indústria musical. Com és habitual, hi haurà dues línies de programació: una de més lligada a la part professional i a la presentació de nous discos i espectacles, però igualment oberta al públic, i una altra amb més vocació de festa major.

El cartell artístic dels escenaris de l'Atlàntida (i que incorpora un nou espai com a sala de concerts) i la Jazz Cava, centres neuràlgics del Mercat, inclou estrenes de La Ludwig Band, Xarim Aresté, Clara Peya, Maria Hein, Los Sara Fontán, Alba Carmona, Laura Andrés, Meritxell Neddermann, Bru Ferri, Sexenni i Peligro!, entre d'altres. Pel que fa a la programació a la plaça Major, comptarà amb actuacions de Ginestà, Julieta, Marala, Mazoni, Dan Peralbo i el Comboi i Los Mambo Jambo Arkestra. I per l'espai Sucre hi passaran The Tyets, Lildami, Balkan Paradise Orchestra i Tesa.

"El Mercat fa 35 anys però no es fa vell. És pioner, i n'hem de treure pit, perquè és el primer mercat professional musical d'Europa", ha explicat el director artístic del MMVV, Marc Lloret, que ha recordat que fa un any que li van diagnosticar un càncer; per això mateix ha volgut dedicar un agraïment especial a l'equip pel suport rebut en tot el tractament de la malaltia.

L'edició del 2023 consolida la política de produccions pròpies i coproduccions amb l'Espai Marfà de Girona i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona, entre d'altres. Aquesta línia es concreta en projectes de Marc Parrot (Turisme per la memòria), Xavi Lloses, Paula Valls, LaboratoriA, Blood Quartet & Dongyang Gozupa, Alessio Arena i Suonno D’Ajere (que posen música als sonets escrits per Garcilaso de la Vega en la seva època napolitana).

Enguany el Mercat dedica un focus a músics italians. A més d'Alessio Arena i Suonno D’Ajere, hi actuaran Kalàscima, Kakawa, Guinevere i Dardust. És a dir, del folk i les sonoritats tradicionals a la música electrònica.

stats