Cultura 13/02/2022

Marc Seguí s'estrena a casa amb el seu pop acolorit i fa 'sold out'

"La meva illa m'ha demostrat que m'estima", va afirmar el cantant durant el concert davant les ovacions del públic

A. T.
4 min
Marc Seguí, ahir a Es Gremi.

PalmaS'encenen els llums de l'escenari i es projecten unes imatges enregistrades amb una càmera de vídeo dels anys noranta. Apareix un nin petit rialler i se sent un diàleg:

– Com et dius?

– Marc.

– Quants anys tens?

– Quatre.

I una veu més madura narra en off: "D'ençà que era petit, la meva mare em deia que el meu fort era cantar". Han passat els anys d'ençà d'aquelles imatges, però Marc Seguí ha recuperat l'estètica naïf i acolorida de l'època per fer-la la seva senya d'identitat i ara és el leitmotiv del seu primer àlbum, Pinta i Colorea. El mallorquí va dur a l'illa per primera vegada un concert de la seva pròpia gira ahir vespre, a Es Gremi, una sala que també l'ha vist créixer. "He vingut de festa i m'han fet fora per borratxo", comentava entre rialles adreçant-se a un dels guàrdies de seguretat. Amb aquesta estrena, Seguí va aconseguir deixar les entrades exhaurides.

Adictiva –cançó que forma part de l'àlbum– va encetar l'actuació i, tot i no ser una de les més populars del cantant, el públic va demostrar la seva fidelitat corejant-la de cap a cap. L'empremta infantil i de pop romàntic de Seguí es materialitza en aquesta cançó en una de les estrofes de la tornada: "Tú eres com el Dalsy, adictiva".

L'audiència, majoritàriament femenina i que difícilment superava la vintena, va continuar botant al ritme de No te entiendo. La lletra del tema i la seva vestimenta –una dessuadora color rosa pastel i uns texans plens de pegats de floretes, arcs de Sant Martí i cares somrients– l'envoltaven d'un halo del típic bon al·lot. "He comido Nutella, pero nada me llena/ Y es que solo me contenta ver a mamá contenta/O que me tengas en cuenta sin dinero en la cuenta", cantava Seguí, que va recollir durant la nit diversos cartells fets per algunes de les seves fans.

A prova

Després de les polèmiques que han envoltat el cantant per una sèrie de tuits que va publicar de més jove, aquesta actuació suposava la prova de foc per comprovar que tenia el suport del públic a casa. Per acompanyar-lo en aquest bolo, tenia la seva família –la mare i el pare, per als quals va demanar un aplaudiment– ben a prop, a l'esquerra de la part superior de l'escenari.

El moment probablement més esperat de la nit va ser l'aparició del raper mallorquí Xavibo, amb el qual va publicar la majoria de les seves primeres cançons i que l'ha acompanyat des de l'inici de la seva carrera musical. Amb un bot va irrompre a l'escenari per prendre el relleu de Seguí en el darrer senzill publicat conjuntament Cara :). "Ahórrate lo que dijiste anteayer/Que estoy puesto pa' hacer lo que tengo que hacer/¿Qué lo qué? Mírame, lo siento, mami" varen ser les primeres paraules d'un Xavibo ovacionat.

La connexió damunt l'escenari entre ambdós es va fer palesa en tots els temes que tenen junts: Pijama, Always vacaciones i Haciendo na. El convidat de la nit es va acomiadar del públic, amb una de les cançons que va popularitzar el duo –Contigo loca–, i de Marc, amb una besada a la boca.

Xavibo i Marc damunt l'escenari.

Una altra vegada sol damunt l'escenari, el cantant de Palma va continuar amb el repertori, combinant senzills amb cançons de l'àlbum, com ara Mentiras, Despertar i Pelis de amor. Aquesta darrera ambientada amb imatges de clàssics dels noranta que anaven d'escenes de pel·lícules de Disney, com Tarzan, a les de parelles mítiques de la petita pantalla, com Ross i Rachel, de Friends.

La traca final

En aquest punt de la nit Seguí ja havia demostrat que s'havia tret un pes de damunt. "La meva illa m'ha demostrat que m'estima", va afirmar, però tot d'una va recular amb un intent de modèstia. "Aquesta és la meva primera gira. Em queda molt per aprendre", va afegir.

La traca final la varen protagonitzar tres dels temes del cantant més reproduïts a Spotify, començant per una versió més acústica de Si nos vamos, seguida de la cançó del seu disc que fins ara ha tingut més èxit, 360. En veure el públic rendit a la tornada ("Y ahora doy vueltas 360 sin saber/Si dar los 180 pa volver/Olvidar el pasado, o mirar a otro lado/O soltarnos la mano y dejarnos caer" ), Seguí no va poder evitar emocionar-se i va davallar el micròfon per deixar anar unes llàgrimes.

La cirereta la va posar el tema que tothom havia esperat des del començament del bolo. "Mallorca, com sona un hit mundial?", va preguntar Seguí tot just abans d'entonar els primers acords de Tiroteo, un senzill que amb el remix del porto-riqueny Rauw Alejandro ha superat els 262 milions de reproduccions i es va situar en el número 1 de les llistes d'èxits internacionals aquest estiu. En pronunciar el darrer "Y pienso en morirme el primero" de la cançó, i abans d'acomiadar-se, l'artista es va mostrar satisfet, com si sentís que havia passat la prova: "Quan la teva gent et ve a veure, és que estàs fent les coses bé".

stats