Observatori
Cultura 11/09/2022

Manacor. La temporada

Trenta-dos espectacles teatrals durant el primer trimestre i setze, per a tot l'any, en els quals la música serà protagonista

3 min
IRÈNE NÉMIROVSKY.

PalmaAuditori/Teatre.- Comença la temporada a Manacor. Obren les portes l’Auditori i el teatre per a donar entrada a la música i a l’art de Talia. Trenta-dos espectacles teatrals durant el primer trimestre i setze, per a tota la temporada, en els quals la música serà protagonista. En aquest darrer epígraf hi trobam un concert de Toni Cuenca Trio acompanyat per la Banda de Música de Manacor, que repetirà com a protagonista de Les músiques de Sant Antoni II, un altre de Carrlton Jumel Smits, Encén els llums, de Cap Pela, un musical; Peter Pan, a càrrec de La Salvatge, i la presentació del primer disc de Matrioixca, Perfectes Immortals. D'altra banda, la Simfònica ja ha arrelat a l’Auditori, de tal manera que oferirà fins a nou concerts de la temporada amb un estol de noms importants, que, per descomptat, formen part de la història gran de la música. Per exemple, el Rèquiem alemany, de Johannes Brahms, dirigit per Pablo Mielgo, amb Maria Sardaryan i Thomas Muller Bachan, soprano i baríton, acompanyats per la Coral Universitat de les Illes Balears, que dirigeix Joan Company. Aquests darrers seran també els encarregats d’interpretar la Gran Missa en do menor, de Mozart, amb Serafina Starke, Flore Van Meerssche, Simon Yang i Gabriel Rollinson, solistes, sota la batuta de Leopold Hager. Altres noms que surten una mica de la norma poden ser Marco Mesquida Trio, que interpretarà la seva personal versió de Rhapsody in blue, acompanyat per la Simfònica, i, sens dubte, un retorn, el del guitarrista mallorquí Gabriel Estarellas, el qual serà l’encarregat d’estrenar el Concert per a guitarra i orquestra, de Joan Valent. Dos esdeveniments, és clar, com ho són Víctor Pablo Pérez a la batuta, l’esmentat Leopold Hager, un fix de la programació, Lionel Bringuier i Joji Hattori, director d’un concert per emmarcar, amb el Takemitsu Tree Line Beethoven Triple Concerto, amb Barbara Moser al piano i Alaexey Stadler al violoncel. Naturalment, hi haurà concert de Nadal i de Cap d’Any.

El teatre és el plat fort de la programació. Indiscutible. Aquesta primera tongada s’inicia amb un autor nostrat i reconegut, Joan Guasp, de qui interpretaran Irène Némirosvsky. Més locals, Perla, amb Francisca Vadell i Cia. Les Pinyes; Balada de la garsa vella, de l’eivissenca Companyia de teatre Pedro Castaño, en la qual actua Pilar Costa; Tomeu Granera i Els contes per la igualtat i, entre d’altres, Escalar un gegant, de Bernat Molina, que va guanyar el penúltim Combat de Dramatúrgia de Produccions de Ferro, productora també de Jutipiris. Tampoc no hi mancarà una ració de Teatre de Barra, tres peces. Entre els locals i els forans hi trobam Nua, d’Ann Perelló i Andrea Ros, que arriba de la mà de la Sala Flyhard i el teatre Principal de Palma. De la Sala Flyhard hi podrem veure El sensespai i Família (Im)possible. Seran dotze en total les que arriben de la Terra Ferma i l’encarregada d’encetar tan suculent pastís serà Paraíso perdido, una recreació de l’obra de Milton, a càrrec d’Helena Tornero, amb dramatúrgia d’ella mateixa i Andrés Lima, amb un repartiment encapçalat per Pere Arquillué. A més, hi trobam Les bones intencions, de Marc Artigau, amb Miriam Iscla i Joan Negrié; Buffalo Bill, de Ramon Madaula; L’oreneta, de Guillem Clua, amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz. Des de l’Argentina Sólo te llamé para decirte que te amo. Possibilitats de passar-ho bé, infinites; de passar-ho malament, cap ni una.

stats