Maluma: "La gent creia que la meva família es dedicava al narcotràfic"

El colombià ha fet aquestes declaracions al programa del cantant Nicky Jam

2 min
Maluma en una fotografia compartida per ell a Instagram

El cantant colombià Maluma acaba de celebrar el seu aniversari amb el llançament d'un disc per sorpresa que ha titulat #7DJ, és a dir, 7 dies a Jamaica, i que va acompanyat d'un curtmetratge filmat a l'illa caribenya. Maluma va presentar-lo en una festa durant la qual va explicar com va néixer la seva nova proposta artística: "És un projecte en què fa temps que treballo. Es tracta d'un disc que havia de sortir abans de Papi Juancho [el seu disc anterior], però va arribar el covid i no vaig poder fer els vídeos, per això vam decidir endarrerir-lo". "Ja tinc 27 anys. Estic cucho [vell] però segueixo sent molt feliç ", va dir l'artista, que considera l'àlbum el seu "cinquè fill". La idea de #7DJ va néixer durant un viatge d'una setmana a Jamaica que Maluma va fer amb un grup d'amics fa més d'un any, i ara portava diversos dies fent servir les xarxes per crear atenció entre els seus seguidors al publicar fotos amb el nom del disc escrit al ventre d'una dona. De fet, alguns seguidors van arribar a pensar que es tractava d'un embaràs.

"Aquests set dies a Jamaica van tenir lloc en un moment en què necessitava escapar-me i descomprimir-me, ja que portava set anys treballant en la meva carrera sense parar i em preguntava si havia de seguir fent música –va revelar l'artista durant la presentació–. Vaig pensar molt i vaig tornar transformat, completament inspirat i convençut que la música no és només la meva feina, sinó que és part de mi, de com visc i com interpreto les meves experiències".

'La Burbuja', de Maluma

L'artista ha passat pel programa de YouTube que presenta el seu company de gremi Nicky Jam, autor d'èxits com Travesuras i Yo no soy tu marido. En aquest espai, anomenat The Rock Star Show, el colombià ha parlat sobre els seus orígens familiars, que considera privilegiats. "La gent es pensava que a la meva família érem narcotraficants i que el narcotràfic havia donat suport a la meva carrera musical. Òbviament tot això és mentida, però s'especulen i es diuen moltes coses, i soc aquí per deixar les coses clares", ha dit el cantant de Felices los 4. Explica que el seu pare era gerent "d'empreses importants" de Colòmbia i això els va permetre durant un temps portar un elevat nivell de vida.

Tot i això, la situació no es va consolidar fins que ell va triomfar i va guanyar els seus propis diners, que avui li han permès tenir fins i tot un avió privat. "Tot es va enfonsar, el meu pare va fracassar i va ser una època molt difícil. Vaig passar de tenir una vida còmoda a gairebé perdre-ho tot", ha confessat l'artista, que recorda que havien de ser els seus avis els qui li paguessin el menjar. Llavors tenia 14 anys i diu que aquella experiència li va fer posar els "peus a terra". "Soc el que soc gràcies a això. [...] Aquí va ser quan vaig començar a valorar molt més la vida", ha conclòs el cantant.

Maluma amb els seus pares
stats