Cultura 05/12/2019

Mallorca Lliure amaga punts de llibre reivindicatius a l'FNAC per defensar el petit comerç

La Policia ha identificat tres persones de la vintena que han participat en l'acció

A. T.
1 min
Acció de Mallorca Lliure davant l'FNAC de Palma

PalmaL'organització Mallorca Lliure ha defensat el petit comerç de Palma amb una protesta davant la botiga FNAC del carrer Sant Miquel. Com a part de l'acció, els participants han col·locat punts de llibre a diferents productes de l'establiment en què es denuncia "la destrucció del teixit comercial" i "la precarització del treball que suposa aquest tipus d'empreses". En acabar l'acte, la Policia Nacional ha identificat tres persones de la vintena que hi eren presents després que el personal de seguretat en donàs l'avís, afirmen fonts de Mallorca Lliure.

Amb aquesta reivindicació, l'organització vol conscienciar la clientela del fet que "comprant a l'FNAC contribueixes a la destrucció del teixit comercial i productiu de Mallorca" i a "la pèrdua d'identitat de Palma, que veu que els seus comerços més emblemàtics tanquen dia a dia", adverteixen els punts de llibre distribuïts.

A més, recorden que aquest tipus d'empreses suposa "una precarització del treball". Segons la portaveu, Aina Quintana, "la majoria de treballadors per quaranta hores mensuals cobren uns 850 euros nets al mes" i "el 60% dels contractes són de 26, 20, 14 i 10 hores".

A banda d'això, critiquen l'ús de la imatge de la princesa Leia amb una ensaïmada a cada costat del cap per la "folklorització de la llengua pròpia de Mallorca", davant l'"oferta molt inferior que tenen en català en comparació a la d'altres llengües. Per exemple, "no hi ha quasi res retolat en català i, si hi és, és bilingüe: en català i castellà", denuncia Quintana.

Amb aquesta acció, Mallorca Lliure espera "crear debat", principalment a les xarxes socials, i que "la gent sigui conscient que s'està perdent la ciutat, tant pel que fa al teixit comercial com la llengua".

stats