CINEMA
Cultura 14/06/2017

Mallorca homenatja Guy Hamilton

La Mallorca Film Comission ha presentat els actes en reconeixement al director que residí a l'illa

Margalida Mateu
2 min
L'exposició 'Guy Hamilton a life behind the secenes' es podrà veure al Casal Solleric.

Palma"Mallorca terra de cinema", així ha presentat el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, els actes d'homenatge que des de la institució retran al cineasta Guy Hamilton.

El director passà bona part de la seva vida a Mallorca, on l'any passat finà a 93 anys. És per aquest motiu que des de la Mallorca Film Comission han preparat una sèrie d'actes en homenatge a l'autor, conegut per les seves pel·lícules de James Bond i altres clàssics del cinema.

L'acte principal del reconeixement serà l'exposició que s'inaugurarà el 27 de juny al Casal Solleric de Palma, titulada 'Guy Hamilton, a Director's Life Behind the Scenes', una mostra en la qual es podran veure imatges del realitzador dirigint els seus actors en el rodatge o descansant després de les gravacions. Aquestes fotografies, més de 40, que formaran l'exposició han estat cedides per la família Hamilton, la Metro-Goldwyn Mayer Studios (MGM) i EON Prodcutions (la productora de James Bond).

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha presentat l'homenatge a Guy Hamilton juntament amb el fill de Guy Hamilton, Frank Hamilton; la directora insular de Turisme, Paula Ginard; el responsable de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo, i la coordinadora de Cultura, Patrimoni i Memòria Història de l’Ajuntament de Palma, Noemí Garcies.

Altres actes són els inclosos dins l'Atlàntida Film Fest, que també farà un homenatge a Hamilton en la gala d'obertura que es durà a terme al castell de Bellver. Allà es projectarà un clip que recorre la vida i l'obra de Hamilton i hi haurà un concert en viu de la Chamber Film Orchestra, que oferirà algunes de les bandes sonores de pel·lícules dirigides per Hamilton, seguit d'un sopar de gala. També s'ha organitzat un cicle de cinema en què es projectaran cinc dels films més destacats de l'autor, com 'Goldfinger' o 'Muerte Bajo el sol', rodada a Mallorca.

A la presentació de les activitats ha assistit el fill de Guy Hamilton, Frank Hamilton, qui resideix a la casa on vivien els seus pares a Andratx i ha manifestat la seva estima per Mallorca: "Teniu una illa que és una joia i s'ha de cuidar molt". A més, Hamilton ha agraït la iniciativa del Consell per reconèixer la feina del seu pare com a director de cinema.

Hamilton, fill adoptiu de Mallorca

A la presentació Cosme Bonet ha destacat que proposarà per a la propera Diada del Consell de Mallorca que el cineasta Guy Hamilton sigui elegit fill adoptiu de Mallorca a títol pòstum.

Guy Hamilton (1922-2016) va ser un dels directors britànics més reconeguts del cinema. El director va dirigir quatre pel·lícules de James Bond: 'Goldfinger' (1964), 'Diamants per a l'eternitat' (1971), 'Viu i deixa morir' (1973) i 'L'home de la pistola d'or' (1974). Hamilton va dirigir 'Mort sota el sol' (1982) a Mallorca, amb Peter Ustinov, Maggie Smith i Jane Birkin en els papers principals. Va caure sota l'encanteri de l'illa i es va retirar a Mallorca amb la seva dona Kerima i el seu fill Frank. Es va fer una casa al cim d'una muntanya, davant del mar al port d'Andratx, on va viure fins que va morir el 20 d'abril del 2016.

stats