Cultura 17/03/2019

Mallorca atreu cada vegada més produccions audiovisuals

L'illa acull cinc produccions audiovisuals de gran repercussió internacional durant el primer semestre de l'any

Ara Balears
2 min
Imatge d'un rodatge a un local de Palma.

PalmaMallorca està enfortint la seva presència en el context de la indústria audiovisual, segons ha informat la Mallorca Film Commission en un comunicat. Aquesta entitat està consolidant la seva tasca, com a finestra de suport, gestió i mediació interinstitucional per a projectes audiovisuals i una prova és el fet que en aquest primer semestre de l'any ja ha gestionat devuit projectes, cinc dels quals tenen gran repercussió internacional.

Es tracta de tres produccions britàniques, dues sèries de televisió i un llargmetratge, i dos programes de televisió de màxima audiència a Irlanda i Alemanya.

Els municipis d'Inca, Sencelles, Palma, Sóller, Pollença i Felanitx són els escenaris de la sèrie de ficció 'Mallorca Files', de la BBC britànica i coproducció francoalemanya. 'Mallorca Files' és una sèrie de deu episodis d'uns 50 minuts cada un, que invertirà a l'illa un total de sis mesos de rodatge, des d'octubre del 2018 fins a maig del 2019.

La filmació del llargmetratge britànic 'Off the Rails' també es du a terme actualment a Mallorca, amb Palma com a escenari principal. La pel·lícula s'ha rodat íntegrament a l'illa i, fins i tot, escenes que en la ficció es desenvolupen a París, també s'han filmat a Ciutat.

Una altra sèrie de televisió, 'White Lines', es començarà a gravar a partir de maig. Palma, Valldemossa, Santa Maria, Pollença, Escorca, a més de diferents platges i espais naturals de l'illa, seran les localitzacions d'aquesta producció britànica.

Palma va ser l'escenari del programa televisiu 'A long weekend in...' el passat febrer. Aquest espai televisiu està conduït per un dels xefs més populars i respectats de la televisió irlandesa, Rory O'Connell. El format del programa és la visita a vuit dels llocs favorits del presentador al llarg d'un cap de setmana. A més de Mallorca, es veuran visites a Viena, Torí, Edimburg, Bordeus, Madrid, Lisboa i Copenhaguen. El contingut se centra en els menjars i en la cultura de cada indret.

Finalment, el Port de Sóller serà l'escenari per a la final de la versió alemanya del conegut concurs televisiu 'Top Chef'.

stats