Cinema
Cultura 04/10/2023

La projecció d'un documental d'Avi Mograbi dona el sus a la cinquena edició de MajorDocs

L'Estudi General lul·lià ha acollit la gala inaugural, a la qual han assistit prop de 150 persones

ARA Balears
2 min
L'Estudi General Lul·lià ha acollit la gala inaugural del festival MajorDocs

PalmaLa projecció del documental Once I entered a garden, del director de l'Orient Mitjà Avi Mograbi, i l'estrena del nou curtmetratge del director mallorquí Javier García Lerín han donat el sus aquest dimarts a la cinquena edició de MajorDocs, el festival de cinema documental i creatiu de Mallorca, que tindrà lloc, fins dia 7, a Palma. El festival ha fet la gala inaugural amb l'estrena d'una nova seu, l'Estudi General Lul·lià, i hi han assistit prop de 150 persones.

Tot i que Mograbi, el convidat d'honor d'enguany, finalment no ha pogut assistir a l'esdeveniment, exercirà de president del jurat des del lloc on resideix. En el documental que s'ha projectat a la inauguració, el director reflexiona al voltant del procés de creació cinematogràfica i la identitat a través d'una sèrie de converses que manté amb el seu professor d'àrab. A més, Mograbi oferirà una classe magistral aquest dimecres a les 10 h, al mateix Estudi General Lul·lià, per videoconferència. A aquesta projecció l'ha acompanyat l'estrena del darrer curtmetratge de Javier García Lerín, Restos de un incendio, en què reflexiona al voltant de les relacions entre padrines, pares i fills.

Segons ha explicat l'organització en una nota de premsa, el director del festival, Miguel Eek, ha reivindicat MajorDocs com un festival que permet "obrir-se físicament i emocionalment a les pel·lícules i a estar preparats per a l'experiència de veure-les".

D'altra banda, han volgut destacar que el festival té per objectiu contribuir en la reivindicació de l'illa com un espai directament connectat amb el sector cinematogràfic, no només com a plató o punt de partida, sinó també com a lloc on debatre i reflexionar sobre les pel·lícules.

A l'esdeveniment inaugural també hi han assistit Pilar Ribal, directora general de Patrimoni i Interpretació de la Ciutat de l’Ajuntament de Palma; Llorenç Perelló, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, i Antònia Roca, vicepresidenta primera i consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.

stats