Cultura 03/03/2017

La galeria Lluc Fluxà organitza una programació especial d'art en defensa dels refugiats

Avui horabaixa s'inaugura l'exposició 'Tout va bien', que compta amb una desena d'artistes

Ara Balears
2 min
'Tout va bien'

PalmaL'espai d'art Lluc Fluxà inaugura aquest divendres a les 19:30 hores l'exposició col·lectiva 'Tout va bien', i que obrirà una programació d'activitats que durarà fins l'abril.

Es tracta d'un projecte que té com a objectiu donar llum als drets humans. Segons apunta l'espai en una nota, "volem fer un crit davant aquesta manca de resposta del que s'ha anomenat com el drama dels refugiats".

L'exposició que s'obre aquest divendres està formada per videoinstal·lacions, dibuixos, obra gràfica, escultura i pintura d'artistes com Antoni Muntadas, Teresa Matas, Astrid Colomar, Francesc Torres, Victor Mira, Ursula Palla, Stanley Fèvrier, Alexis Esquivel i JEFF (José Emilio Fuentes). Paral·lelament, les nombroses activitats programades durant el mes de març i l'abril serviran "per obrir un diàleg de reflexió amb la societat mallorquina", com taules redones, projeccions o performances que es realitzaran tant a dins l'espai Lluc Fluxà com a la plaça Cavalleria de Palma.

A l'acte d'inauguració de l'exposició també hi haurà actuacions de dansa (Amèlia Llop), violí (Benjamin Payen), violoncel (Marie Delbousquet) i viola (David Quiggle).

Destacar la conferència del proper dilluns 6 de març al Col·legi d'Advocats a Palma, i que portarà per títol 'Refugiats i emigrants: solidaritat per l'art i la paraula'. L'acte comptarà amb la ponència del doctor en Farmàcia i diplomàtic, entre altres, i actualment president de la fundació 'Cultura de Paz', Federico Mayor. La presentació la durà a terme el president d'Apotecaris solidaris, Mateu Tous.

Convertir-ho en una mostra itinerant

Amb el compromís de l'espai Lluc Fluxà de defensar i transmetre el caràcter universal dels Drets Humans, "volem causar el major impacte possible" amb aquest projecte, apunten les organitzadores Maria Fluxà i Marta Salleras.

Per aquest motiu, convertiran aquesta mostra en itinerant, no només per Eivissa i Menorca, sinó també al territori peninsular, ja que, "estam amb contacte amb plataformes a Catalunya".

stats