Cultura 14/10/2017

Les vendes a les llibreries de Planeta baixen un 25% a Barcelona "per la situació política"

El grup va facturar 3.220 milions el 2016, menys dels previstos per la mateixa companyia

Agències
1 min
Josep Creuheras, president de Planeta, durant la roda de premsa de presentació del premi de la seva editorial

BarcelonaEl Grupo Planeta ha detectat un descens del 50% de l'afluència a les llibreries que la Casa del Libro té a Barcelona i d'un 25% de les vendes durant la primera quinzena d'octubre en comparació amb el mateix període de l'any passat. Una situació que la companyia atribueix a "la situació política" a Catalunya. La companyia també ha notat el descens del consum a la resta d'Espanya, tot i que amb menys intensitat.

Així ho ha explicat el president del grup, José Creuheras, durant una trobada amb els mitjans abans després de la presentació del 66è premi Planeta.

La companyia espera que no patirà cap boicot per haver traslladat la seu social a Madrid, una decisió que Creuheras ha assegurat que era "professional i des d'un punt de vista empresarial".

D'altra banda, el Grupo Planeta va facturar 3.220 milions d'euros durant el 2016, una mica per sota dels 3.300 milions previstos pel mateix grup. En canvi, l'ebitda (benefici abans d'impostos, interessos i altres) va créixer fins a 370 milions, 20 milions més dels que havia pronosticat la companyia fa un any.

stats