Cultura 12/09/2019

La llibreria Rata Corner estrena nou local però manté l'essència

Els propietaris planegen una col·laboració amb el CineCiutat amb motiu del cicle de debat 'Cinema amb crispetes'

Alba Tarragó
2 min
Imatges de la inauguració del nou espai de la llibreria Rata Corner

PalmaLes garlandes penjades a l'exterior del que un dia va ser la botigua de música RockHouse indiquen que algú està de celebració. La llibreria Rata Corner trasllada la seva essència del centre històric al carrer Antoni Marquès, on aquest dijous els seus propietaris han inaugurat el nou local. Passades les set de l'horabaixa, desenes de persones han omplit el nou espai, 60 metres més gran que l'anterior. Una de les novetats és oferta d'activitats, que augmenta i inclou un cicle de literatura i cinema, pel qual preveuen col·laborar amb CineCiutat.

"La nostra intenció és fer xarxa amb el barri", explica Miquel Ferrer, un dels seus propietaris. Tot i que inicialment el cicle 'Cinema amb crispetes' només tindrà la part de debat, es preveu arribar un acord amb el cinema situat a l'Escorxador perquè també inclogui la projecció de pel·lícules. Aquesta activitat se celebrarà una vegada al mes i el film escollit per inaugurar-la ha estat 'Call me by your name'.

Al llarg i ample de tot el local es poden observar diferents detalls que remarquen l'estètica tan característica de la ubicació anterior. Fulles de palmera, planxes de conglomerat de fusta i diversos elements en color groc -com ara làmpades i cadires- caracteritzen la decoració de l'interior. Les làmines i il·lustracions ja no es troben reduïdes a una sola sala, sinó que s'escampen per totes les parets. Aquesta selecció ofereix un ventall d'artistes que va des de Joan Aguiló i Soma fins a Paula Bonet i Laura Agustí.

Ferrer assegura que estan "molt contents" amb el canvi i que ja han rebut "feedback' positiu" per part dels veïns, però reconeix que "sempre hi ha un poc de nostàlgia". El propietari de la llibreria recorda que el barri on van obrir la botiga per primera vegada és el mateix on han viscut tota la vida.

L'oferta literària s'amplia amb un nou gènere, el teatre

Ara, una nau central distribueix a l'esquerra els diferents passadissos en què s'agrupen les seccions i deixa a la dreta una barra on serveixen menjar i begudes. Al fons de la sala es pot llegir Rata Corner en lletres lluminoses, sota les quals queda un espai buit dedicat a actuacions. Els més petits tenen també tota una zona exclusiva per a ells amb una estora i coixins per seure.

Amb aquest canvi, la llibreria passa de tenir 140 a 200 metres, la qual cosa els ha permès disposar d'un petit escenari i "un espai més diàfan per organitzar activitats sense haver de desmuntar-ho tot", apunta el llibreter. A més, han pogut incorporar un nou gènere literari, el teatre. També ha augmentat el nombre de taules, que abans era de tres i ara és de sis.

stats