Cultura 01/08/2019

La llibreria Rata Corner es trasllada al costat de Blanquerna

El negoci és una víctima més de la gentrificació del centre històric

Alba Tarragó
2 min
Nou, urbà...   Rata Corner, més del que sembla

PalmaLa llibreria Rata Corner ha anunciat aquest dijous a través de les seves xarxes socials que es trasllada. Segons les previsions, el negoci continuarà tot l'agost amb la seva activitat a la ubicació actual, en una travessia del carrer del Sindicat, i la primera quinzena de setembre obrirà les portes del seu nou 'cau', a l'antic RockHouse, al carrer d'Antoni Marquès. Entre els principals motius, destaca un dels seus propietaris, Miquel Ferrer, el "procés de canvi que ha patit el barri". Tot i que "la turistització i la gentrificació del centre històric no són els únics motius", el llibreter reconeix que hi han jugat un paper important, atès que "molts dels veïns se n'han anat del barri".

Després de consolidar-se com a referent literari en només tres anys i mig, els seus propietaris han decidit donar resposta a les necessitats actuals del negoci. "Cercàvem un local més diàfan i que fos accessible per a persones amb discapacitat per tal de poder continuar amb el projecte", assegura Miquel Ferrer. Amb el creixement que han experimentat, lamentaven no poder assumir el mateix volum d'activitats que al principi per manca d'espai. Ara, amb la nova ubicació volen oferir "una oferta més potent i de cicles que tinguin continuïtat".

L'augment de 140 metres a 200 no es traduirà directament en una major quantitat de llibres, puntualitzen, sinó que permetran una millor distribució de l'espai i una millor visibilitat dels productes. Una de les poques novetats serà "la incorporació del gènere de teatre", ha avançat Ferrer. A més, preveuen incorporar "més exposicions d'obra gràfica i més discos", seccions que volen potenciar.

Nova estètica, però mateixa distribució

Aquest nou espai, "molt més còmode", mantindrà la mateixa estètica que tenia el RockHouse, "d'estil industrial", explica el llibreter. També mantindran el seu servei de bar, que si bé ara s'havia hagut de reduir a dues taules, es pretén augmentar a quatre o cinc, sense alterar la distribució de la llibreria. D'altra banda, esperen mantenir el mateix equip que tenen actualment, sense noves incorporacions.

Ferrer reconeix que el canvi d'ubicació pot ser un "risc", però confia en la fidelització de la majoria dels seus clients. El barri de Bons Aires "és molt viu i té molts residents locals", assenyala, "a més, té molt comerç i el cinema Rívoli a pocs metres". Aquest és un procés totalment diferent del que ha viscut la zona del Sindicat, on "la majoria de botigues de sempre, com Casa Roca, han anat tancant", lamenta.

stats