Cultura 20/03/2018

Laura Moure: "La Menorca talaiòtica és una etapa històrica excepcional"

La menorquina Laura Moure Carreras defensarà com a representant de les Illes Balears els valors i peculiaritats del període talaiòtic en el Fòrum Juvenil de Patrimoni Mundial

Iván Martín
2 min
Laura Moure Carreras és alumne de 3er d'ESO a l'IES Biel Martí de Ferreries.

Es MercadalDe quina manera us vàreu comunicar que seríeu la representant de les Balears en la desena edició del Fòrum Juvenil de Patrimoni Mundial?

Un dia em varen telefonar per dir-me que m'havien escollit per representar les Illes Balears. Va ser per sorteig entre els alumnes de 13 i 14 anys amb millor expedient acadèmic. Menorca i l'IES Biel Martí de Ferreries també estan d'enhorabona. La meva resposta va ser positiva tot d'una, fa especial il·lusió.

Què és el Fòrum Juvenil de Patrimoni Mundial?

És un programa que organitza el Ministeri de Cultura, Educació i Esports i es tracta de conèixer el patrimoni de totes les comunitats autònomes d'Espanya i països que formen part de Patrimoni Mundial a través d'unes jornades en què un alumne de 13 o 14 anys exposarà les peculiaritats del seu territori envers la riquesa patrimonial. En el cas de les Balears, explicaré la Menorca talaiòtica, una etapa històrica excepcional.

Teniu clar el contingut que plantejareu en aquesta trobada?

Farem una presentació de deu minuts i encara estam ultimant el guió que servirà per estructurar el missatge. Aquest guió l'elaborarem entre tots. Ara, conjuntament amb la professora de geografia, hem iniciat el projecte, però l'obrirem a tothom perquè tota la classe hi participi i puguin ajudar. A més, la primera presentació en públic la faré davant els meus companys.

Tenint en compte que el Fòrum es du a terme del 7 al 12 de maig a Madrid, hi ha marge per presentar un projecte sòlid?

Creim que sí. De fet, el 20 d'abril hem de tenir l'exposició preparada, ja que s'ha d'enviar a la capital de l'Estat. És a dir, abans d'enviar tota la documentació, presentaré Menorca talaiòtica davant els meus companys. Al principi fa un poc de respecte, però després, com que estic segura del que dic, no hi haurà problemes per traslladar el missatge que pretenem. Serà un orgull poder detallar una Menorca més desconeguda però apassionant.

I quin és, precisament, aquest missatge?

La importància d'aquesta particularitat que tenim a Menorca. Es varen viure unes èpoques paral·leles en la prehistòria que no tenien res a veure amb el que succeïa en altres indrets de l'Estat. Volem comunicar, a banda del potencial de Menorca com a Patrimoni Mundial pel seu llegat talaiòtic, el que passava a l'illa i a les Balears. És una realitat sorprenent, curiosa i que val la pena explicar. Som uns privilegiats.

stats