ART
Cultura 20/12/2017

L'art de Blai Bonet, a la Misericòrdia

Coincidint amb el 20è aniversari de la mort de l'autor, aquest dijous, 21 de desembre, el Consell de Mallorca inaugura una exposició que mostra un dels vessants més desconeguts del poeta

M. M.
1 min
El director insular de Cultura, Rafel M. Creus, la directora de la Fundació Mallorca Literària i les comissàries Maria Victòria Parra i Carme Colom, durant la presentació de les exposicions.

PalmaLa contribució de Blai Bonet al món de l'art arriba en primícia a la Misericòrdia amb dues exposicions: per una banda, 'es-BlaiArt-se', que s'ubica a la capella, una selecció d'una trentena de làmines de creació pròpia que es mostra per primera vegada i, per altra banda, 'L'art, un vidre d'augment', a la sala d'exposicions de la 3a planta, que fa un recorregut per obres de la col·lecció d'art personal de Blai Bonet però també d'altres fons que dialoguen amb la poesia de l'autor.

Les exposicions s'inauguraren aquest dijous, 21 de desembre, coincidint amb el 20è aniversari de la mort de Blai Bonet, quan l'autor tenia 71 anys.

"L'objectiu d'aquesta mostra és que els espectadors puguin veure la manera que té Blai Bonet d'interpretar l'art contemporani", ha dit Carme Castells, directora de la Fundació Mallorca Literària, a la presentació. Amb aquesta intenció neix el projecte 'Blai Bonet: Saber mirar salva', impulsat des de la Casa Blai Bonet - Fundació Mallorca Literària.

Aquesta mostra, a més, s'estén per vuit sales d'art de Mallorca. A Palma, la ruta ens durà a la Fundació Miró i Es Baluard, mentre que el recorregut per la Part Forana s'iniciarà a Santanyí i llavors anirà al claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor, al Museu de Pollença, al Museu Can Prunera, a Sóller, i al Museu de la Cartoixa, a Valldemossa.

A aquestes diferents mostres que estenen per Mallorca el vincle entre la paraula de Blai Bonet i l'art, s'hi suma un programa d'activitats i iniciatives divulgatives entorn de la figura i obra del poeta. El programa ha arrancat aquest mes de desembre i s'allargarà durant tot el 2018.

stats