Cultura 19/02/2018

L'Any Llompart estrena pàgina web

Un portal des d'on es pot seguir l'actualitat de les activitats de la commemoració

Ara Balears
1 min
L'Any Llompart estrena pàgina web.

PalmaL'Any Llompart estrena pàgina web. És un portal des d'on es pot seguir l'actualitat sobre les activitats per commemorar aquest any dedicat a l'escriptor, poeta i activista cultural Josep Maria Llompart de la Peña (1925-1993), de la mort del qual el passat 28 de gener es varen complit 25 anys, un personatge imprescindible que, parafrasejant Salvador Espriu, "va viure per salvar-nos els mots".

L'Any Llompart és una declaració conjunta entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears, l'Obra Cultural Balears i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

A la pàgina http://www.anyllompart.cat/, encàrrec de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ja es pot consultar la declaració institucional, aprovada pel Consell de Govern de 22 de desembre de 2017, però també la vida i obra de Llompart, a cura de Cèlia Riba i la comissària de l'Any Llompart, Pilar Arnau, i l'agenda d'activitats previstes, el recull de l'actualitat informativa. A més, s'hi permet l'accés al material gràfic.

Josep Maria Llompart fou un home implicat i compromès cívicament amb el seu país, que va contribuir a la recuperació de les llibertats i els drets nacionals i culturals del poble de les Illes Balears. Va ser un activista cultural de primer ordre, sense deixar el vessant polític de la reivindicació.

stats