Cultura 21/04/2015

L'Alguer homenatja Salvador Espriu amb una escultura

El monòlit té inscrits els versos del poema 'Per una 'suite' algueresa' (1959), que Espriu va escriure en un viatge a l'Alguer

Ara
1 min
El monòlit inaugurat aquest dimarts a l'Alguer / ICUB

BarcelonaEl Bastió Marco Polo, l'emblemàtic passeig a la vora del mar de l'Alguer, té des d'aquest dilluns una nova escultura que ret homenatge a l'escriptor i poeta Salvador Espriu. L'obra, de l'escultor sard Mario Nieddu, és un gran monòlit de pedra basalt de 2'80 metres d'alçada. És una donació de l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) a la ciutat de l’Alguer pel conveni de col·laboració en l’àmbit de la promoció i la cooperació cultural entre les dues ciutats.

Durant l'acte d'inauguració, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, va destacar la gran tasca d'Espriu a la literatura catalana, un autor que "va ser la veu d’un poble amb forts anhels de llibertat i justícia" i que "va ser un poeta enamorat i compromès amb tots els territoris de llengua i cultura catalana”, va afegir.

El monòlit té inscrits els versos del poema 'Per una 'suite' algueresa', que Espriu va dedicar al poeta Bartomeu Rosselló-Porcel, mort el 1938. El poeta el va escriure l'any 1959 en un viatge a l'Alguer, on va constatar la pervivència del català a l'illa de Sardenya. Ciurana va remarcar la voluntat dels versos d'Espriu, on "hi llegim la reafirmació del poeta per la unitat de la llengua catalana en tota la riquesa de les seves varietats territorials".

stats