Cultura 18/02/2022

L'Estat invertirà vuit milions d'euros en museus i biblioteques de les Balears d'aquí al 2026

Els recursos seran per a la Biblioteca de Can Sales, el Museu de Mallorca, el Museu de Muro i el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

2 min
El Museu de Mallorca.

PalmaD'aquí al 2026, les Balears rebran fins a vuit milions d'euros de l'estat espanyol per invertir en museus i biblioteques de titularitat estatal. Així ho ha anunciat aquest divendres el secretari general del Ministeri de Cultura, Víctor Francos, al conseller de Fons Europeus, Cultura i Universitat, Miquel Company. Els recursos seran, concretament, per a la Biblioteca Can Sales, el Museu de Mallorca, el Museu de Muro i el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera.

Es tracta d'un projecte conjunt entre el Ministeri i el Govern per a equipaments culturals. Entre les partides anunciades, el secretari general ha comentat que per a la reforma, adequació i millora de les sales d'arqueologia del Museu de Mallorca hi ha previstos 249.000 euros; 1.200.000 euros per al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, i 50.000 euros per a Es Baluard. Víctor Francos ha recordat que l'espai d'art contemporani acollirà, aquest 2022, un esdeveniment importantíssim: el Congrés Internacional del Comitè Internacional de Museus i Col·leccions d'Art Modern (CIMAM). Pel que fa a la rehabilitació del Museu de Muro, des de la Conselleria han apuntat que començarà aquest 2022 amb la redacció del projecte. Això té un cost estimat de 228.000 euros (més IVA).

Quant als fons europeus, el secretari general ha explicat que la inversió del curs 2022-2023 serà de 3,4 milions d'euros. Segons ha dit, el conseller Miquel Company ha demanat suport, concretament, "en el tema d'audiovisual" i també amb vista a les fires internacionals de llibres, especialment la de Frankfurt (Alemanya) i Guadalajara (Mèxic).

El bo jove cultural

El secretari general ha recordat que "una bona notícia per als joves" –per a aquells que aquest 2022 compleixen 18 anys– és que abans de l'estiu entrarà en vigor el bo cultural. "Aquests 400 euros de què disposaran amb el bo cultural permetran que puguin accedir a la cultura i, a més, són doblers que acabaran a la indústria, als creadors".

El conseller Miquel Company ha agraït la predisposició del Ministeri a treballar amb el Govern amb "inversions clares que consten als pressupostos generals de l'Estat".

stats