Tribunals

L'estratègia de Morad per anar als concerts tot i ser a la presó

La seva defensa buscarà obtenir permisos penitenciaris i el tercer grau per ser a l'estiu als escenaris

3 min
Morad al Sónar

BarcelonaÉs la primera vegada des que és major d'edat que el raper Morad es troba tancat a la cel·la d'una presó. Aquest dilluns a la tarda va ingressar voluntàriament al centre penitenciari de Brians 2 per complir una pena de sis mesos de presó per haver conduït de forma temerària (no hi va haver cap persona ferida ni afectada) i sense carnet. Previsiblement el cantant haurà de complir sis mesos entre reixes, i això vol dir que, sobre el paper, no podrà seguir amb la seva atapeïda agenda com a artista. Tot i això, segons fonts consultades per l'ARA, la seva defensa treballa amb la possibilitat que Morad pugui continuar anant als concerts tot i ser a Brians 2.

El pròxim concert del raper és el 22 de juny a Granada, i durant l'estiu ha de passar per diversos festivals com l'Arenal Sound o el Puro Latino Fest. Segons ha pogut saber aquest diari, la seva defensa està preparant un document amb tots els compromisos professionals de l'artista per entregar-lo a la junta de tractament de Brians 2, que és la que decideix quin règim de compliment de pena tenen els condemnats i a quins permisos poden aspirar. Aquesta junta es reuneix un cop al mes, i la defensa del raper espera que, veient que la condemna és curta i que Morad té una activa vida professional fora de la presó, la junta sigui flexible i li coincideixi o un tercer grau o un conjunt de permisos que li permetessin, per exemple, ser fora durant un cap de setmana i acudir a Granada.

Sigui com sigui, aquest escenari encara és llunyà, ja que la defensa de l'artista encara no ha entregat aquest document a Brians 2 i la junta de tractament pot no estimar totes les seves peticions d'entrada. Amb tot, les mateixes fonts de la defensa de Morad apunten que els tempos de la seva entrada a la presó han estat deliberats. Per exemple, el raper ha optat per acabar el Ramadà i ingressar al centre penitenciari un cop finalitzat aquest període. Les mateixes fonts diuen que el cantant en tot moment ha afirmat que no és "un antisistema" i que està predisposat a col·laborar amb la justícia.

Historial de detencions

La causa per la qual ha entrat a presó no és la primera condemna del cantant, que acumula un llarg historial de detencions. Ara fa dos mesos, Morad va acceptar una condemna de dos anys de presó per haver animat una multitud a tirar pedres contra la policia mentre gravava un videoclip. Els fets van passar el 2021, durant la gravació d'un vídeo musical sense permís a l'Hospitalet de Llobregat. La defensa del raper va demanar la suspensió de la pena i la Fiscalia ho va acceptar amb la condició de no cometre cap delicte durant dos anys i l'obligació de pagar una multa.

Morad també té una causa oberta per haver desobeït els Mossos d'Esquadra i no haver complert algunes de les restriccions durant els mesos més durs de confinament. A més, el febrer de l'any passat va ser detingut per amenaçar de mort dos agents de la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet de Llobregat i l'abril del 2022 també el van detenir per no presentar-se a una citació judicial. Al cap d'uns mesos, al juny, el van arrestar per conduir de manera temerària i sense carnet, la causa que ara l'ha portat a ingressar voluntàriament a la presó de Brians 2. En aquest cas, la Fiscalia es va negar a suspendre la pena de presó i l'ha acabat havent de complir. Sumat a tot això, el cantant ha hagut d'afrontar dos judicis per robatori. Ha sortit absolt de tots dos.

stats