Disseny
Cultura 07/07/2023

L'escoleta Moixaina de Llubí, Premi d'Arquitectura de Mallorca

Francisco Cifuentes, Sebastià Martorell i David Tàpias són els autors del projecte, que, segons el COAIB, destaca per la senzillesa i l'adequació a l'escala dels infants

2 min
La senzillesa de l'escoleta Moixaina de Llubí rau en la distribució dels seus espais i la utilització de la fusta.

PalmaEl Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears ha concedit el Premi d'Arquitectura de Mallorca a l'escoleta infantil Moixaina de Llubí, inaugurada durant el curs 2021. El jurat del COAIB considera que el projecte dels arquitectes Francisco Cifuentes, Sebastià Martorell i David Tàpias destaca "per la seva implantació encertada en el lloc on es troba i per la seva adequació a l'escala humana dels infants, però també dels mestres".

La fusta és l'element més important d'aquesta construcció, on les bigues i les columnes s'engalzen sense necessitat d'utilitzar cap pern. Segons el jurat del certamen, l'edifici ofereix un disseny sincer i una ordenació lògica de materials i elements constructius. El resultat és una distribució d'espais idonis per ensenyar i aprendre. L'escoleta municipal ofereix 55 places per a infants d'entre 0 i 3 anys.

Els diferents espais se succeeixen de manera suau.
L'escoleta té una gran lluminositat sense que la claror arribi a enlluernar.

Són més de cinquanta projectes, fets durant els anys 2020, 2021 i 2022, que s'han presentat al certamen. Els membres del jurat han estat Marc Tur, Sandra Díaz, Rafael Vidal, Carlos Llinàs, Carlos Puente, Joan Cerdà i Guillem Tomàs. A més, el COAIB, segons la decisió dels membres del jurat, ha decidit lliurar cinc mencions especials. Es tracta de quatre habitatges unifamiliars i uns habitatges plurifamiliars, promoguts per l'Ibavi.

Bigues i columnes s'engalzen sense utilitzar cap pern.

Segons el degà del COAIB, Bernat Nadal, es premien unes obres que "aconsegueixen mantenir el caràcter de referència durant els anys". "Es tracta de projectes que superen el sedàs del pas del temps sense perdre interès", ha afegit el degà aquest dijous vespre, durant l'acte de lliurament del premi.

El president de la Demarcació de Mallorca del COAIB, Joan Cerdà, ha manifestat que "la filosofia dels premis no és establir categories, sinó que es tracta de valorar els projectes per diferents aspectes sense haver d'encasellar-los".

stats