Art
Cultura 06/06/2023

L’Art Palma Summer oferirà una vintena d'exposicions de 40 artistes

Hi haurà visites gratuïtes amb la guia d'experts i professionals del sector

3 min
Presentació de la vuitena edició de l'Art Palma Summer

PalmaL’esdeveniment més jove dels convocats per l’associació Art Palma Contemporani, l’Art Palma Summer, celebra aquest dijous la vuitena edició i ho fa amb algunes novetats destacades, com les visites guiades gratuïtes que s’oferiran a partir de la setmana que ve. Així, durant els mesos de juny i juliol tant els residents com els visitants podran gaudir de les propostes expositives de les galeries de Ciutat amb el guiatge d’experts i professionals de manera gratuïta. Serà necessària la inscripció prèvia, això sí, a través de la pàgina web de l’associació. 

Abans, però, i sense necessitat d’inscripció, aquest dijous entre les 18 i les 21 h hi haurà una primera oportunitat de visitar les exposicions que ocuparan les galeries de Palma durant els mesos d’estiu. En el marc de l’Art Palma Summer s’inauguraran de manera simultània propostes internacionals com Abstracciones de luz d’Anke Blaue a Aba Art Lab, Breaking the Cycle de mounir fatmi a la galeria Baró o la de Renata de Bonis, Touch, a una de les sales de L21. També hi haurà espai per a artistes locals, com en el cas de Francesc Rosselló i la seva proposta 5 minutos más y ya vuelvo, a la Galeria Pelaires, i també per a exposicions col·lectives com Chromatic Dynamic…Stress! de la Galeria Fran Reus o Naturae, comissariada per Tomeu Simonet a la galeria Pep Llabrés. Les palmesanes Kewenig i Xavier Fiol i els espais de Maior i CCA Andratx, adherides a l’associació tot i trobar-se a Pollença i Andratx respectivament, també inauguraran la temporada estiuenca aquest dijous. 

Participants, promotors i col·laboradors de la nova edició de l'esdeveniment estiuenc organitzat per Art Palma Contemporani

“Amb l’Art Palma Summer continuam treballant en el nostre principal objectiu, el compromís amb la cultura i l’art contemporani”, ha explicat Fran Reus, actual president d’Art Palma Contemporani, “fites amb què hem esdevingut promotors de cites ineludibles que ens posicionen més enllà dels conceptes de sol i platja. L’art és present tant per als residents com per als turistes”. En aquesta línia ha parlat també el tinent de batle de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, qui ha volgut subratllar la col·laboració d’alguns establiments turístics en l’organització d’aquest esdeveniment. “Els que donen suport a la cultura són encara una minoria i per això s’ha de recordar que tenir responsabilitat social amb la cultura és important, també, des del sector turístic”. Noguera ha aprofitat per acomiadar-se dels organitzadors de l’esdeveniment, ja que “després d’infinites rodes de premsa en què he acompanyat Art Palma aquests anys, aquesta és ja la darrera”. 

La presentació de la nova edició de l’esdeveniment d’estiu d’Art Palma Contemporani ha servit també perquè l’associació s’acomiadi d’una de les galeries que durant més de dues dècades n’ha format part, la Galeria Horrach Moyà, que el passat 1 de juny tancà les portes de manera sobtada. “És una llàstima”, ha dit Fran Reus, “però sovint les galeries responen a projectes personals dels galeristes que difícilment poden tenir continuïtat. Tanmateix preval el llegat i l’admiració per l’extraordinari recorregut internacional d’Horrach Moyà. Des d’Art Palma n’estam molt orgullosos”.

L’edició d’enguany de l’Art Palma Summer inclourà per primera vegada la col·laboració de l’Escola Universitària Adema, que aquests dies organitza la segona edició de l’Art Week amb tot un seguit de propostes adreçades als professionals del sector. 

stats