Art
Cultura 18/03/2024

L’Art Palma Brunch incorpora tres nous espais a l’edició que es durà a terme aquest dissabte

La dinovena edició de l’esdeveniment primaveral organitzat per l’Associació Art Palma Contemporani servirà per inaugurar una trentena d’exposicions a diferents espais de Palma

3 min
Representants institucionals, galeristes i artistes a la presentació de l'Art Palma Brunch

PalmaAmb una vintena de participants en la foto de família, entre representants institucionals i galeristes, i amb la promesa de disposar de para-sols a la pròxima convocatòria que es dugui a terme a una terrassa en un dia que més que primaveral semblava estiuenc. Així s’ha duit a terme la presentació oficial de la nova edició de l’Art Palma Brunch, que es durà a terme aquest dissabte, dia 23 de març, entre les 11 h i les 14 h i amb què es donarà el sus a la temporada de primavera a les galeries de Ciutat. Un total de 35 exposicions que inclouran obres de més de seixanta artistes, tant locals com estatals i internacionals, seran les protagonistes d’aquesta dinovena edició que incorpora fins a tres nous espais. 

Si bé aquest esdeveniment comptarà amb la participació de les dotze galeries que formen part d’Art Palma Contemporani, a més d'alguns espais públics com el casal Solleric on també s’inclouran propostes vinculades a l’esdeveniment, la principal novetat de l’edició d’enguany és la inclusió de tres espais que tot i no formar part de l’associació de galeristes, sí que se sumen a l’esdeveniment: són la Tube Gallery, situada al barri de Pere Garau; l’espai Taca, gestionat per l’artista Julià Panadès, i Stain Projects. A més, també per primera vegada s’inclou en la programació d’enguany la projecció d’un documental, en aquest cas realitzat per la Bibi Gallery al voltant del procés de creació de Gripface i Miju Lee. La projecció de Find and offline shelter es durà a terme divendres horabaixa a CineCiutat. 

Entre els noms propis que figuren al llistat d’exposicions que s’inauguren aquest dissabte s’hi troben els projectes individuals de Janina Frye i Robin Megannity, a la galeria Fran Reus, i els de Paloma Varga Weisz i Heinz Ackermans, a la galeria Kewenig. Per la seva banda, entre els artistes d’àmbit estatal s’hi troben Eduardo Martín Pozo, protagonista de l’exposició de la galeria Fermay, o Manu García, a la Bibi, a més del duet artístic 2MONOS, format per Nicoletta Mantoan i Alejandro Dumon, que presentaran la seva obra a Pep Llabrés Art Contemporani. També hi haurà obra d’artistes locals a les exposicions d’Aba Art Lab, amb una exhibició individual de Rosa Caterina Bosch Rubio, a la galeria Xavier Fiol, amb un solo de Tomàs Pizà, i a la Pelaires, amb les exposicions individuals de Giorbent i Gabriel Pericàs. Per la seva banda, les dones artistes seran les protagonistes de la proposta de la galeria Baró, amb una exposició col·lectiva titulada Disobedient bodies: without gods or patrons, amb obra de Kubra Khademi, Citra Sasmita i Amparo Sard, entre d’altres. 

Com ja va succeir durant la darrera Nit de l’Art, la Misericòrdia acollirà les exposicions de les galeries ubicades fora de Palma que formen també part de l’Associació Art Palma Contemporani: el CCA d’Andratx, amb una mostra de Xenia Lesniewski; la Bibi, amb obres d’Ela Fidalgo, i finalment, la galeria Maior de Pollença, que tindrà per protagonista Victòria Encinas. La vicepresidenta del Consell de Mallorca, Antònia Roca, ha assegurat que hi ha previst un acord de col·laboració amb Art Palma Contemporani per assegurar la participació de la institució insular en aquests tipus d’esdeveniments. Per la seva banda, el secretari autonòmic de Cultura del Govern, Pedro Vidal, ha qualificat els galeristes de “visionaris” que fa més de vint anys van fer un “esforç extraordinari” per convertir Palma en un referent nacional. “No era l’escenari ideal i al principi no s’entenia el fet de fer festes de l’art, però amb la implicació i l’esforç de l’Associació s’ha aconseguit consolidar”, ha assegurat just abans de celebrar, una vegada més, la col·laboració publicoprivada en esdeveniments com aquest. “En aquesta legislatura s’ha creat un escenari immillorable perquè Ajuntament, Consell i Govern anam de bracet. Ho hem d’aprofitar per invertir en cultura i enfortir un sector que sempre demostra talent i professionalitat”, ha afirmat. 

"Turisme, art i cultura, part d'una mateixa realitat"

Per la seva banda, el primer tinent de batle de l’Ajuntament de Palma, Javier Bonet ha volgut subratllar que “turisme, art i cultura han de deixar de ser compartiments estancs i sense relació directa” en tota una reivindicació de la vinculació entre aquests sectors. “Són part d’una mateixa realitat”, ha afegit, “que és Palma, una ciutat que duu el camí de convertir-se en la capital cultural de la Mediterrània”. A més, ha volgut destacar el fet que la presentació es dugués a terme en un establiment hoteler, el Nívia Born Boutique Hotel, com un “exemple del que des del món turístic es vol per a la ciutat, com és una aposta pel luxe”. Tot això després d’haver pres el testimoni en la ronda de declaracions del president d’Art Palma Contemporani, el galerista Fran Reus, a qui ha qualificat amb absoluta complicitat de “tot un fenomen” davant els micròfons. 

La programació completa de l’Art Palma Brunch es pot consular a la pàgina web d’Art Palma Contemporani

stats