Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 09/12/2022

L'Alternatilla Jazz Festival 2022 encara la seva recta final

L'Alternatilla Jazz Festival tancarà l'edició de 2022 aquest cap de setmana amb quatre actuacions a Llucmajor, Ciutadella, Esporles i Palma

Alternatilla Jazz
2 min
Pasquale Grasso Quartet

PalmaDesprés de set dies consecutius de concert, xerrades i cursos, el festival apunta al seu esprint final. Així i tot, encara queden quatre concerts per celebrar que val la pena recordar.

Aquest divendres serà el torn de Carme Canela, una de les grans veus del jazz català. La seva experiència musical abasta col·laboracions amb músics de l'àmbit jazzístic internacional i espanyol. Serà al Claustre de Sant Bonaventura, a Llucmajor.

Dissabte hi haurà plat fort amb dues actuacions. Per una banda, l'All Woman Jazz Band a Ciutadella, al Teatre des Born, i serà amb Aga Derlak al piano –des de Varsòvia (Polònia)–, Blanca Barranco al contrabaix –des de Jaén (Espanya)–, Cecilie Grundt al saxo tenor –des d'Oslo (Noruega)–, Kika Sprangers al saxo soprano –des d'Amsterdam (Holanda)–, Marta Garrett, la veu –des de Lisboa (Portugal)– i Nailé Sosa, la bateria resident a Mallorca (Cuba/Mallorca). Un concert molt especial protagonitzat íntegrament per dones; sis extraordinàries intèrprets que s'alien en aquesta interessantíssima formació multinacional per fer valder la fusió cultural i la gran aportació de les dones a la creació i interpretació de la música jazz actual.

Per altra banda, també serà el moment de Lorenzo Bisogno Quartet. Va néixer de la reunió de quatre joves talents d'Ombria. El grup té les seves arrels en la rica tradició del jazz, de la qual es nodreix el repertori. El seu concert serà a la Casa del Poble a Esporles.

Finalment, diumenge es farà la clausura de l'Alternatilla Jazz Festival al Teatre Xesc Forteza. Una última festa amb una jazz band per a l'ocasió: quatre músics, de tres territoris diferents: Itàlia, Polònia i Mallorca. Dos grans noms del jazz internacional: la pianista polonesa Aga Derlak i el saxofonista italià Lorenzo Bisogno s'uneixen a dos músics del planter de les Illes, perfectes per exemplificar l'extraordinària i dinàmica solvència i creativitat de les noves generacions del jazz.

L'Alternatilla i totes les seves activitats es poden dur a terme gràcies al patrocini i col·laboració del Pla de recuperació, transformació i resiliència del govern d'Espanya, finançat per la Unió Europea - Next Generation EU i l'Agència d'Estratègia Turística del Govern de les Illes Balears.

stats