NOVETAT EDITORIAL

Un fenomen literari a base de tuits

Justin Halpern només va saber trobar una manera de superar que la seva nòvia el deixés: escoltar les paraules del seu pare i reciclar-les en tuits. Dos anys després, la pàgina de Twitter @shitmydadsays té dos milions de seguidors i la novel·la que Halpern n'ha escrit s'ha convertit en un fenomen de vendes.

Els twits del pare de Justin Halpern són força... explícits
Jordi Nopca
15/01/2011
2 min

BARCELONASi fa uns mesos l'escriptor alemany Daniel Glattauer aconseguia vendre centenars de milers d'exemplars de Contra el vent del nord i Cada set onades, novel·la construïda a partir dels correus electrònics entre dos internautes, la reacció des de l'altra banda de l'oceà atlàntic ha estat quasi automàtica, i Justin Halpern, nord-americà i joveníssim –acaba de fer trenta anys– ha construït una novel·la valent-se dels consells del seu pare de 73 anys, en Sam, un Sòcrates despentinat i amb males puces que el seu fill ha fet popular gràcies a la difusió sintètica de les seves ocurrències a partir del suport Twitter.

Parides del meu pare explica el retorn de Halpern a casa dels seus pares després que la seva nòvia l'hagi deixat. Les dificultats d'adaptar-se a la seva nova vida es combinen amb les recomanacions aspres i gruixudes d'en Sam, que és capaç de donar-li consells com aquests: "Per força ensopegaràs amb cabronassos, però recorda: no has de patir per la mida del porc, només per la quantitat de merda que treu"; "Deixaré un grapat de condons a la guantera del cotxe. M'importa una merda que no vulguis parlar d'això amb mi, jo tampoc no vull parlar d'això amb tu. Et penses que vull que et dediquis a follar a dins del meu cotxe? No. Però encara em sabria més greu haver de pagar perquè li has fet un fill a una noia perquè al cotxe no hi havia condons"; "Faig un metre setanta-vuit! Jo feia metre vuitanta, recoi. Es veu que amb quedar-se calb i no cagar regularment, Déu no en té prou. T'ho ha de passar per la cara encara més".

Amb declaracions incendiàries com aquestes, Halpern ha aconseguit que el Twitter @shitmydadsays sigui seguit per dos milions de persones. La primera novel·la està sent convertida ràpidament en un guió per a una sèrie de la CBS.

stats