NOVETAT EDITORIAL
Cultura 15/01/2011

Un fenomen literari a base de tuits

Justin Halpern només va saber trobar una manera de superar que la seva nòvia el deixés: escoltar les paraules del seu pare i reciclar-les en tuits. Dos anys després, la pàgina de Twitter @shitmydadsays té dos milions de seguidors i la novel·la que Halpern n'ha escrit s'ha convertit en un fenomen de vendes.

Jordi Nopca
2 min
Els twits del pare de Justin Halpern són força... explícits

BARCELONASi fa uns mesos l'escriptor alemany Daniel Glattauer aconseguia vendre centenars de milers d'exemplars de Contra el vent del nord i Cada set onades, novel·la construïda a partir dels correus electrònics entre dos internautes, la reacció des de l'altra banda de l'oceà atlàntic ha estat quasi automàtica, i Justin Halpern, nord-americà i joveníssim –acaba de fer trenta anys– ha construït una novel·la valent-se dels consells del seu pare de 73 anys, en Sam, un Sòcrates despentinat i amb males puces que el seu fill ha fet popular gràcies a la difusió sintètica de les seves ocurrències a partir del suport Twitter.

Parides del meu pare explica el retorn de Halpern a casa dels seus pares després que la seva nòvia l'hagi deixat. Les dificultats d'adaptar-se a la seva nova vida es combinen amb les recomanacions aspres i gruixudes d'en Sam, que és capaç de donar-li consells com aquests: "Per força ensopegaràs amb cabronassos, però recorda: no has de patir per la mida del porc, només per la quantitat de merda que treu"; "Deixaré un grapat de condons a la guantera del cotxe. M'importa una merda que no vulguis parlar d'això amb mi, jo tampoc no vull parlar d'això amb tu. Et penses que vull que et dediquis a follar a dins del meu cotxe? No. Però encara em sabria més greu haver de pagar perquè li has fet un fill a una noia perquè al cotxe no hi havia condons"; "Faig un metre setanta-vuit! Jo feia metre vuitanta, recoi. Es veu que amb quedar-se calb i no cagar regularment, Déu no en té prou. T'ho ha de passar per la cara encara més".

Amb declaracions incendiàries com aquestes, Halpern ha aconseguit que el Twitter @shitmydadsays sigui seguit per dos milions de persones. La primera novel·la està sent convertida ràpidament en un guió per a una sèrie de la CBS.

stats