Música
Cultura 20/10/2023

Júlia Colom i Da Souza, els triomfadors dels premis Enderrock de la Música Balear

La gala de la sisena edició d’aquests premis ha estat presentada per Agnès Llobet i David Ordines i ha comptat amb l’actuació de grups com Reïna, O-Erra i Negre

2 min
Els guardonats en els premis Enderrock

PalmaQuan uns guardons tenen dues vies per a ser elegits, amb uns premis escollits per un jurat i uns altres per votació popular, sovint hi ha moltes diferències entre els resultats. No ha estat el cas dels premis Enderrock de la Música Balear que s’han lliurat avui vespre al Teatre Principal i que han convertit Júlia Colom en la gran triomfadora de la nit. La cantant de Valldemossa ha recollit els premis a millor artista revelació i millor disc de cançó d’autor per part de la votació popular i el premi a millor disc de l’any segons la crítica professional. Tot això amb el seu primer disc, Miramar. Colom ha afirmat que d'ençà que ha sortit el seu disc i amb l'entrada de la dreta al govern ella s'ha vist convertida "en una artista reivindicativa" i que voldria deixar de ser-ho. "M'agradaria ser Júlia Colom de Valldemossa, que canta en català ja està"

Maria Hein

I si Júlia Colom ha triomfat amb el seu primer disc, els altres grans triomfadors de la nit ho han fet amb el que serà el seu darrer treball, Dies d’atrezzo. Amb els Da souza també s’ha donat la coincidència de crítica i públic, que els han atorgat el premi a millor disc de pop-rock en ambdós casos. A l’hora de recollir el premi i tot i reconèixer que “és insignificant dir-ho des d’aquí”, el cantant del grup, Lluis Cabot, ha volgut mostrar la seva solidaritat amb el poble de Palestina i demanar que “entre tots, des d’Europa, intentem acabar amb les barbaritats que du a terme l’estat d’Israel”. 

Júlia Colom durant la seva actuació a la gala d'entrega dels premis

També han rebut el reconeixement del públic la cantant Maria Hein, que ha estat reconeguda com a millor artista, o Pèl de gall, que han rebut el premi a millor cançó pel tema “T’has colat a una festa”. Pel que fa als premis de la crítica, han recollit guardons artistes com Mar Grimalt (millor disc revelació per Espurnes i coralls), Marala (millor disc folk per Jota de morir) i Amulet (millor disc de cançó per Petit Viking). A més, també s’han lliurat premis especials a Els Valldemossa, Miquel Jaume o Joan Company. Company, fundador de la coral de la UIB que l’ha dirigida durant més de 40 anys, ha volgut reivindicar l’educació musical “i en la nostra llengua”. 

stats