Cultura 26/01/2022

Judit Nedderman, Octavi Serra, Cinta Vidal, Nao Albet i Martí Melcion, a les 'Trobades amb...' del CaixaForum

La Fundació també anuncia la programació centrada en el cinema documental d'art

ARA Baleas
2 min
La cantant Judit Neddermann.

PalmaDesprés d'anunciar la programació musical, CaixaForum Palma presenta la programació d’activitats culturals i projeccions amb dos dels seus cicles més consolidats: Trobades amb... i Sala C: cinema, creació i art contemporani.

El format de xerrades íntim Trobades amb... s'inaugurarà aquest divendres, 28 de gener, amb la cantant Judit Nedderman. Seguirà el 18 de febrer amb l'artista visual Octavi Serra i, seguint amb les arts visuals, l'artista Cinta Vidal passarà pel CaixaForum dia 11 de març per repassar amb el públic la seva obra i trajectòria.

Es parlarà de teatre i arts escèniques dia 8 d'abril de la mà de Nao Albet, un dels creadors més reconeguts de l'escena estatal. Finalment, l'humorista gràfic Martí Melcion, especialment conegut a les xarxes, tancarà el cicle explicant la seva manera de tractar la quotidianitat en els dibuixos.

Projeccions de documentals d'art

El cicle Sala C: cinema, creació i art contemporani es farà del 25 de febrer al 27 de maig. S'hi projectaran una selecció de documentals que parlen sobre la creació contemporània, peces que, sovint, queden al marge dels circuits comercials. La iniciativa és fruit de la col·laboració de la Fundació la Caixa amb Dart Festival, el primer festival de cinema documental dedicat a l’art contemporani en l'àmbit estatal. Abans de cada projecció es farà una presentació de la mà d’un representant del Dart Festival.

La primera pel·lícula que es veurà serà War of art, el 25 de febrer, dirigida per Tommy Gulliksen. Explica el viatge d'un grup d’artistes contemporanis occidentals que visiten Corea del Nord per a un intercanvi cultural i artístic. Dia 18 de març serà el torn de Beyond the visible – Hilma af Klint, el documental que narra l'extraordinària història de la visionària i pionera artista sueca.

També s'hi veurà Els Karamazoff: A walk on the Soho years, sobre un grup d’amics i artistes de Barcelona i la seva experiència a la Nova York dels anys 70. En aquest cas, Juan Gamero i Carmen Rodríguez, directors del documental, seran al CaixaForum Palma per presentar-lo i, després, oferiran un col·loqui.

El cicle acabarà dia 27 de maig amb la projecció The universe of Keith Haring, una peça que, a través dels primers experiments de l’artista, examina la seva influència en el panorama creatiu dels anys 80. 

stats