Premis literaris
Cultura 19/05/2014

Joan-Lluís Lluís guanya el premi Lletra d'Or

El llibre amb què ha estat distingit és la novel·la 'Les cròniques del déu coix', publicada per Proa

Ara
1 min

Barcelona'Les cròniques del déu coix', de Joan-Lluís Lluís (Proa), ha estat guardonat amb la Lletra d'Or 2014, un premi que es concedeix cada any, des de 1956, al millor llibre publicat en llengua catalana durant l'any anterior, segons el criteri del jurat, independent de qualsevol grup editorial o institució. El jurat ha estat integrat pels escriptors Ada Castells, Sebastià Alzamora, Lluís Muntada, Llucia Ramis i Salvador Macip, per l'editor del digital de cultura Núvol Bernat Puigtobella, per l'actriu Mercè Pons, pel dramaturg David Plana i per l'assessora lingüística Heura Marçal.

De l'obra de Lluís, el jurat diu: "Representa una obra molt original en la trajectòria literària d'un autor que no para de sorprendre per la seva gran capacitat inventiva. 'Les cròniques del déu coix' manifesta un gran domini del llenguatge, de la fluïdesa literària i de les el·lipsis temporals en un procés narratiu que equilibra la faula amb la mitologia i la reflexió al voltant de les bases culturals d'occident".

D'Espriu a Pedrals

El guardó és una lletra phi (Φ) d'or, símbol clàssic de l'equilibri, dissenyada pel joier Manel Capdevila, nét de l'impulsor inicial del premi. Entre els autors premiats en edicions anteriors destaquen els noms de Salvador Espriu ('Final del laberint', 1956), Josep Pla ('Barcelona', 1957), J.V. Foix, ('Onze Nadals i un cap d'any', 1961), Gabriel Ferrater ('Teoria dels cossos', 1967), Mercè Rodoreda ('Mirall trencat', 1976), Terenci Moix, ('El sexe dels àngels', 1993) i Quim Monzó ('Vuitanta-sis contes', 2000). Josep Pedrals va guanyar-ne l'anterior edició amb 'El romanço d'Anna Tirant'.

stats