Cultura 12/01/2022

Ja es poden presentar propostes per participar en el PalmaDansa

El festival de dansa contemporània es farà del 29 d’abril al 8 de maig

ARA Balears
2 min
Imatge d'un Laura Llodrà durant una actuació en el PalmaDansa 2019

PalmaArtistes, entitats culturals, promotors, companyies, associacions i persones o empreses que facin feina en l’àmbit de la dansa contemporània ja poden presentar les seves propostes perquè formin part del festival PalmaDansa 2022; la convocatòria ja està oberta, segons ha anunciat aquest dimecres l'àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma. Enguany, el festival es farà del 29 d’abril al 8 de maig i inclourà espectacles als teatres municipals (Mar i Terra, Catalina Valls i Xesc Forteza) i a altres espais, tant exteriors com interiors. També es faran activitats paral·leles, com tallers, visites guiades i conferències.

El PalmaDansa, que promou activitats al voltant del Dia internacional de la dansa, arriba a la dotzena edició "com a referent per als professionals d’aquesta disciplina artística i per als aficionats de Ciutat", apunten des de Cort.

Com a novetat, aquest 2022 es faran intercanvis amb festivals de dansa estatals, com és el cas del DansaValència i el Sismògraf, com també amb altres d'internacionals que encara s’han de tancar.

Mitjançant un decret de la Regidoria de Cultura i Benestar Social, l’Ajuntament de Palma nomenarà una comissió de valoració de les propostes, la qual estarà integrada per professionals del món de la dansa i representants de la Regidoria. "Els criteris de valoració tindran en compte la trajectòria artística i professional; l’originalitat i qualitat del projecte; els valors que transmeten les obres; el suport a creadors i ballarins de les Illes Balears; si els espectacles o les activitats cerquen captar públics nous i joves; la desvinculació del centre de Palma de les propostes i que es puguin adaptar a espais no convencionals; projectes que incloguin una activitat posterior a la funció que permeti interactuar amb el públic; la disponibilitat pressupostària; i l’adequació al calendari previst (del 29 d’abril al 8 de maig)", ha detallat l'àrea de Cultura en una nota de premsa.

La documentació s’ha de presentar entre el 14 i el 28 de gener a l’adreça electrònica palmadansa@palma.cat

stats