Cultura 18/02/2014

L'IVAM celebra els 25 anys exposant de les seves 400 millors obres

La mostra inclou treballs d'artistes com Duchamp, Miró, Tàpies, Chillida, Pollock, Warhol i Fontcuberta

Acn / Ara
1 min

BarcelonaL'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) commemora el seu 25è aniversari amb una exposició de les 400 millors peces de la seva col·lecció. La Reina Sofia ha presidit l'acte d'inauguració aquest dimarts de l'exposició 'Col·lecció IVAM. XXV Aniversari' coincidint amb l'efemèride de l'obertura del museu. La mostra inclou obres d'artistes com Duchamp, Miró, Tàpies, Chillida, Pollock, Warhol i Fontcuberta.

L'exposició commemorativa repassa la història de l'art modern en tres etapes. La primera, centrada en les avantguardes dels anys 20, especialment en el Dadaisme i el surrealisme de la mà de Duchamp, Bretón i Tzara i en les catàstrofes de la Guerra civil espanyola i la Segona Guerra Mundial amb fotogrames de John Heartfield i Josep Renau.

La segona etapa abasta les quatre dècades dels 50 als 90. A las conseqüències de la guerra, l'art respon buscant nous llenguatges amb artistes com Dubuffet, Tàpies, Pollock, Kline, Barnett Newman, Asger Jorn, Saura, Millares, Chillida o Chirino. Paral·lelament hi ha l'eclosió del Pop art i l'anomenat American way of life amb representants com Warhol, Rosenquist, Baldessari i Lindner.

Finalment la tercera arrenca als anys 90 i es perllonga fins a l'actualitat on es poden veure obres rellevants de Robert Rauschenberg, Tony Cragg, Sean Scully, Cristina Iglesias, Juan Muñoz o Cabrita Reis.

stats