Cultura 01/02/2021

Indiana Jones i Astèrix, protagonistes de dos cursos de la UNED Illes Balears

Les ponències es faran en divendres i dissabte, a distància, tant en directe com en diferit

2 min
Indiana Jones

 

El centre associat a la UNED Illes Balears ha organitzat uns cursos dedicats a Indiana Jones, en complir-se quatre dècades de l’estrena de la primera pel·lícula de la saga, A la recerca de l’arca perduda (1981). Un altre curs el dedica a Astèrix, en el seixantè aniversari de la publicació del primer àlbum creat per Goscinny i Uderzo, el 1961. Les classes arrancaran a partir del 19 de febrer, i es faran només a distància, tant en directe com en diferit.  

El primer, Quiero ser como Indiana Jones. Arqueología: ficción, mito y realidad, el dirigeix Margarita Orfila, catedràtica emèrita d’Arqueologia de la Universidad de Granada, directora de las excavacions de la ciutat romana de Pol·lèntia i presidenta del Ateneu de Maó, qui explicarà En qué consiste el trabajo arqueológico. La directora de la UNED Illes Balears, Judit Vega, màster en Història de l’Art, dissertarà sobre Templos, bibliotecas y espacios mágicos. Codirigeix el curs Antònia Soler Nicolau, professora-tutora de UNED Illes Balears. Serà dia 19 i 20 de febrer, divendres i dissabte. 

El recorregut per les quatre pel·lícules que integren la saga creada per Steven Spielberg i George Lucas i protagonitzada per Harrison Ford –qui va visitar Mallorca el 2016– anirà a càrrec del professor, periodista i crític de cinema Javier Matesanz: Indiana Jones: un arqueólogo de película entre arcas i calaveras. El també periodista i professor-tutor del centre associat Francesc M. Rotger, coordinador del curs, parlarà sobre El Grial, el Arca de la Alianza, el Dorado y otras búsquedas.

Àsterix

L’altre curs és Astérix: el mundo romano visto desde los tebeos. Està programat per als dies 26 i 27 de febrer, divendres i dissabte. El dirigeixen Antonio Moreno Hernández, catedràtic de Filologia Llatina, i Antònia Soler Nicolau, autora d’Els mites grecs a les rondalles mallorquines (Documenta Balear). Serà Soler qui encetarà el curs amb la ponència Julio César y las Galias de su guerra. La il·lustradora Nívola Uyá es referirà a Guión y dibujo en Astérix. Florentino Flórez, professor de l'Escola de Disseny de Balears i crític de còmic, dedicarà la seva intervenció a Astérix, un clásico de los tebeos. Finalment, el periodista i professor-tutor de la UNED Francesc M. Rotger explicarà la Historia y ficción en los personajes y aventuras de Astérix.  

 

 

stats