Aniversari Huguet
Cultura 15/08/2023

Huguet fa de Campos un punt de trobada de l’arquitectura

La fàbrica de rajoles hidràuliques celebra els 90 anys i exposa noves creacions fetes amb arquitectes i dissenyadors de reconeixement mundial

2 min
La fàbrica de rajoles hidràuliques ha celebrat el 90è aniversari

Palma“Som una empresa molt petita, d’un poble molt petit, que intentam fer coses molt grans”. Amb aquestes paraules es va dirigir Biel Huguet als prop de tres-cents assistents, dissabte vespre, a la celebració dels 90 anys de la firma que dirigeix, i també a la presentació de les noves col·leccions de rajoles hidràuliques i altres peces de terratzo per a l’arquitectura. 

De fet, bona part dels assistents eren arquitectes, no només de l’illa, sinó arribats de Nova York, Suïssa i Suècia per a l’ocasió. Així, Campos, i concretament una estructura circular de fusta i paperins blancs, com una plaça de poble en festes, es va convertir per unes hores en un punt planetari: el de més concentració d’arquitectes per metre quadrat del món. 

Un centenar de persones assistiren a l'exposició a la fàbrica de Campos.

Al recinte de la fàbrica campanera, l’estructura, dissenyada per TEd’A (Jaume Mayol i Irene Pérez) i construïda amb la col·laboració de l’estudi Feina (Alberto Sánchez i Aina Salvà), alhora que encerclava aquest punt de trobada, serveix de suport per a l’exhibició de les peces més recents fabricades per Huguet, una exposició que es pot visitar fins al 25 d’agost. Són rajoles signades per l’arquitecte britànic David Chipperfield (premi Pritzker 2023), per Sasha Lobe i per Matt Willey de l’estudi multidisciplinari Pentagram, pels danesos BIG, per la catalana Carme Pinós i, entre d’altres, pels també britànics Sergison Bates. Són topalls de porta dissenyats per Luis Clotet, piques concebudes per Bajet Giramé, taules i altres peces dels mallorquins Feina, i bancs de Belén Moneo.

Entre els assitents, hi participaren molts de professionals de l'arquitectura o el disseny.

“Compartim valors i una manera d’entendre l’arquitectura i la bellesa”, va dir Biel Huguet a arquitectes, dissenyadors i amics. Entre els assistents, molts dels professionals ja esmentats, però també altres arquitectes reconeguts com els catalans Josep Lluís Mateo, Carme Pinós, Josep Ferrando i Carles Enric, els mallorquins Tomeu Ramis i Aixa del Rei (Flexo), Francisco Cifuentes (Aulets), Pau Munar (Munarq), Carles Oliver (Ibavi) i, entre molts d’altres, el madrileny Juan Herreros. També hi eren presents els assessors d’art Rosario Nadal i Bartomeu Marí (exdirector del Macba), Maria Lladó (directora de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull), Andreu Manresa (director general d’IB3), Antoni Riera (director de la Fundació Impulsa), Carme Castells i Pau Vadell (Fundació Mallorca Literària), Antoni Garau (director del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany), Biel March (Club Pollença) i, entre molts altres, polítics com el popular Sebastià Sagreras i l’expresidenta del Govern Francina Armengol. 

La música i els brindis tampoc no faltaren a l'exposició d'aniversari.
stats