Música
Cultura 07/07/2022

El guitarrista Carlos Santana es desmaia en directe durant un concert a Detroit

El mexicà està en plena gira 'Miraculous supernatural'

1 min
El guitarrista Carlos Santana en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl guitarrista mexicà Carlos Santana es va desmaiar aquest dimarts en ple concert en un auditori a l'aire lliure a Michigan (EUA), segons indiquen diversos dels assistents a les xarxes socials i també la premsa local. Santana portava uns 40 minuts de concert a l'auditori Pine Knob Music Theatre de Clarkston, al nord-oest de Detroit, quan es va desmaiar i va necessitar atenció mèdica allí mateix. Aproximadament uns vint minuts després, a l'artista el van treure de l'escenari en llitera, un moment que van captar els telèfons dels assistents, que ho van compartir a les xarxes. En els vídeos es pot veure Santana saludant amb la mà el públic, cosa que va donar certa tranquil·litat als seus fans.

Els responsables del concert van avisar llavors que la resta de l'espectacle quedava cancel·lat i es va demanar pregar per Santana a causa d'"un assumpte mèdic seriós", segons publica Efe. Santana, de 74 anys, va ser pioner a fusionar ritmes llatins amb el gènere rock a la banda homònima que va fundar el 1966 i, des d'aleshores, la seva figura i la seva música han obtingut tots els reconeixements possibles. Entre d'altres, ell i la seva banda figuren al Saló de la Fama del Rock'n'roll i a la llista dels 100 millors guitarristes de la història, elaborada per la revista Rolling Stone.

Hores després de l'incident, el guitarrista ha publicat a la seva pàgina de Facebook que està "bé". “Vaig oblidar menjar i prendre aigua, així que em vaig deshidratar i em vaig desmaiar”, assegura l'artista, que està refent-se de l'ensurt acompanyat de la seva parella, la bateria Cindy Blackman. Santana està actualment en plena gira Miraculous supernatural, en la qual interpreta el seu àlbum de duets Blessings and miracles.

stats