Disseny
Cultura 16/06/2022

Una guia de cirurgia cardíaca, guardonada als premis Laus de disseny gràfic

També un reconeixement per a una campanya de l'Ajuntament de Madrid sobre accessibilitat

2 min
'Guía de Cirugía Cardíaca'

BarcelonaEl FAD ha culminat aquest dijous la seva setmana gran amb la cerimònia de la 54a edició dels Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, atorgats per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art del FAD (ADG-FAD). Els dos guardons més importants han reconegut dos projectes amb un fort caràcter social: el Grand Laus Digital ha sigut per a la Guía de Cirugía Cardíaca de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid, d'Estudio La Negrita. Es tracta d'una plataforma multimèdia amb informació per resoldre tots els dubtes que sorgeixen al pacient que ha de passar per una operació cardíaca. El jurat en destaca el caràcter didàctic i que el projecte està pensat per a tota mena d'usuaris. "Mitjançant uns recursos visuals elegants i ben executats, la web fa entenedor un procés d'alta complexitat com la cirurgia cardíaca", diu l'acta.

Una de les imatges de la campanya de l'Ajuntament de Madrid 'No pongamos obstáculos'

En la categoria publicitària, el Grand Laus Publicitat se l'ha emportat la campanya sobre l'accessibilitat universal de l'Ajuntament de Madrid No pongamos obstáculos, un treball de l'agència de disseny i publicitat F33. El tret distintiu d'aquest disseny és la senzillesa: les barreres que impedeixen l'accessibilitat universal estan representades per unes il·lustracions esquemàtiques d'elements com monopatins, cotxes i tanques que impedeixen la lectura d'un text. "La campanya ens fa sentir l'obstacle visualment. És impossible dir més amb menys", es pot llegir en l'acta del jurat.

També s'han lliurat 37 premis Laus d'Or, que han reconegut treballs com el curtmetratge de l'edició passada del festival Temporada Alta, Alopècia androcèntrica, de Salvador Sunyer; la campanya de xarxes socials de la marca Adolfo Domínguez Repite con, de l'estudi China; la web de la Casa Batlló Experience, de l'agència Dgrees®, i la senyalística del restaurant Normal dels germans Roca, de RUN i Andreu Carulla Studio.

stats