Cultura 29/04/2019

Una comitiva judicial de la Guàrdia Civil torna a la Institució de les Lletres Catalanes pel cas dels contractes a dit

La jutge va rellevar els Mossos del cas després d'unes confuses declaracions de Laura Borràs

Xavi Serra / Laura Serra
2 min
La candidata de JxCat al Congrés, Laura Borràs, entre Josep Lluís Cleries i la consellera Maria Àngels Chacón

BarcelonaL'endemà de les eleccions una comitiva judicial de la Guàrdia Civil ha entrat a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), sense previ avís i amb una ordre judicial, per recollir informació del cas que va transcendir el novembre passat i que implicaria contractacions irregulars menors en l'etapa en què la dirigia l'exconsellera Laura Borràs. Segons ha pogut confirmar l'ARA, la policia ha passat diverses hores aquest matí a la seu de la ILC per requerir diversos expedients i interrogar el gerent. El cas, segons ha insistit la policia explícitament als treballadors, està sota secret de sumari.

Borràs va assegurar en seu parlamentària que les acusacions es tractaven de "difamacions". Va dir que era "rotundament fals" que hagués adjudicat tres contractes a dit relacionats amb projectes digitals, per un valor total de més de 45.000, a una persona de la seva confiança. Però la investigació, que englobaria el període 2013-2018, segueix el seu curs.

En aquest temps el que ha passat és que com que l'exconsellera va donar unes explicacions confuses sobre com s'havia assabentat de la investigació –va modificar la versió sobre la informació que tenia d'un cas que estava sota secret de sumari–, la jutge que porta el cas va passar-lo dels Mossos d'Esquadra a la Guàrdia Civil per evitar filtracions, segons va publicar 'El Periódico' fa unes setmanes. El canvi de cos policial podria explicar l'operació d'aquest dilluns, que només ha servit per recollir més dades. Al novembre els Mossos també havien entrat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per demanar diferents correus electrònics de la Generalitat relacionats amb la possible contractació a dit a la ILC. Les diligències continuen sota secret de sumari. Actualment el director de la Institució és Oriol Ponsatí-Murlà.

stats