Cultura 25/02/2020

L'Associació de Periodistes Gastronòmics nomena xef de l'any Irene Martínez

El premi al millor restaurant de cuina local ha estat per a Los Patos, de Leonor Barceló

Ara Balears
1 min
Imatge dels Premis Gastronòmics 2019.

PalmaEl Premis Gastronòmics 2019, que concedeix l'Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, ja tenen guanyadors. L'Associació ha triat com a xef de l'any Irene Martínez, del restaurant Santi Taura, com a reconeixement a la seva feina feta durant els darrers tres anys. El premi al millor restaurant revelació l'han compartit el Voro i A Cor Barra i Taula, segons han informat en un comunicat.

Els guanyadors que completen la llista dels premis són, com a millor pastissera de l'any, Sala Prego (Voro), i com a millor sommelier i cap de sala, Gabriel Lucas Dimmok. Precisament durant els anys 2018 i 2019 ha estat entre els deu millors sommeliers de l'Estat i aquests mateixos anys s'ha coronat com a millor sommelier de les Balears.

El premi a la trajectòria professional ha estat per a Pura Louzao, la propietària del restaurant que duu el seu nom. En promoció del producte local han reconegut la feina de la DO Pla i Llevant i el millor gastrobar ha estat La Barra de Miceli. El premi al millor restaurant de cuina local ha estat per a Los Patos, de Leonor Barceló.

L'associació està formada per Bep Al·lès, Borja Beneyto, Lydia Corral, Bartomeu Font, Michael Maier, Miguel Manso, Íñigo Morales de Rada, Lola Olmo, Pep Pelfort, Andoni Sarriegi, Margalida Socias,

Guillermo Soler i Jesús Torné.

stats