Cultura 14/04/2021

El Govern preveu que 26.600 empreses culturals demanin les ajudes estatals

El conseller Miquel Company concreta que totes les empreses que compleixin els requisits de les ajudes se'n beneficiaran

1 min
Representants de la cultura i del Govern, reunits al Consolat de Mar.

PalmaEl Govern s'ha reunit aquest dimarts amb representants del sector cultural per tractar com es repartiran les ajudes directes de l'estat espanyol als sectors afectats per la pandèmia. El conseller Miquel Company ha dit que preveuen que unes 26.600 empreses de les Balears les sol·licitin. La reunió ha estat presidida per la presidenta Francina Armengol i també hi ha assistit la delegada de Cultura, Catalina Solivellas.

El conseller ha celebrat que aquestes ajudes directes arribin també al sector cultural, un fet que no estava previst al principi. La reunió ha servit per explicar com es farà el repartiment de diners: "No es quedarà ningú fora. La idea és que tots els sol·licitants que compleixin els requisits se'n beneficiïn", ha explicat Company. De moment, l'estat espanyol i el Govern dissenyen les estructures administratives necessàries per gestionar aquests doblets.

A la reunió hi han participat els representants de la plataforma CREA, Carles Molinet i Frederic Pinya; el president i el vicepresident d'ABSEDI-Teatres i Sales de Concert, Pep Bauzà i Marcos Ferragut, respectivament; el president del Clúster del Còmic, Pere Joan, acompanyat del secretari tècnic, Joan Miquel Morey, i el president i secretari de la Federació Balear de Cinemes, Rafael Salas i Sebastián Salom.

El secretari tècnic del Clúster del Còmic ha explicat a la premsa que la reunió amb el Govern ha satisfet als representants del sector, que n'han sortit "contents". Ha concretat, també, que el Govern s'ha compromès en "accelerar al màxim" l'arribada de les ajudes.

stats