Cultura 05/09/2020

El Govern convoca ajudes a les arts audiovisuals per un valor de 600.000 euros

L'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears ha obert aquest dissabte la convocatòria

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLa Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat del Govern de les Illes Balears ha obert aquest dissabte una nova convocatòria de subvencions de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB). Es tracta d'una partida de 600.000 euros destinada a la producció i coproducció d'obres audiovisuals per a l'any 2020.

Amb aquesta convocatòria, que ja es pot consultar al Butlletí Oficial de les Illes Balears, es pretén contribuir als projectes de caràcter professional de les Balears en matèria audiovisual, posar en valor la diversitat cinematogràfica de la Comunitat Autònoma i fomentar el teixit industrial del sector. Al mateix temps, informa el Govern en un comunicat, té una clara vocació de difusió estatal i internacional.

Les bases inclouen quatre modalitats: una per a llargmetratges de ficció d'autoria balear (música, realització, guió o direcció), per a la qual hi ha reservats 225.000 euros; una segona per a llargmetratges documentals i unitats documentals per a televisió, de 225.000 euros; la tercera és per a llargmetratges d'animació, per a la quals destinen 90.000 euros; la quarta, finalment, és per a curtmetratges de ficció, animació i documentals i disposa de 60.000 euros.

Poden accedir a les ajudes les empreses constituïdes com a productores audiovisuals independents, incloent-hi persones físiques o jurídiques que estiguin inscrites en l'epígraf de l'IAE 961.1 en el moment de presentar la sol·licitud. Aquestes empreses hauran d'estar establertes en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu. A més, hauran de tenir en el moment de la sol·licitud de l'ajuda un establiment permanent operatiu a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, o acreditar que el 50% dels contractes laborals o serveis contractats s'han fet en el darrer any a les Illes Balears, o que l'activitat subvencionada (o subvencionable) tingui lloc al territori de les Illes Balears.

stats