Música
Cultura 31/01/2024

El gerent de la Simfònica deixa el càrrec tres mesos després del seu nomenament

La decisió de Miquel Àngel Parera, que es va incorporar a la Fundació el passat mes d'octubre, es deu a motius personals

2 min
Miquel Àngel Parera ocupava el càrrec de gerent de la Simfònica fins fa només uns dies

PalmaTres mesos després d'haver estat nomenat gerent de la Fundació Orquestra Simfónica de Balears, Miquel Àngel Parera ha renunciat al càrrec. Ho ha fet per motius personals, segons ha confirmat a l'ARA Balears el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà. "Ara el patronat ha de nomenar una nova gerència i el pla és fer-ho tan ràpid com sigui possible", ha afirmat el conseller. La intenció és que hi hagi un nou gerent en les pròximes setmanes.

Sobre la taula de qui ocupi el càrrec d'ara endavant hi ha el projecte de la Caixa de Música, actualment pendent d'una nova licitació que no serà possible fins que s'hagi resolt el contracte amb l'empresa anterior. "Actualment es troba al 30% o al 40% i l'empresa va haver de reconèixer que era incapaç de continuar", assegurava recentment el secretari autonòmic de Cultura del Govern, Pedro Vidal, "i fins que no tinguem la resolució no podrem seguir. I això, desgraciadament, és llarg". El de la Caixa de Música va ser definit com un projecte "estratègic per a les Illes en la seva aposta per fer de la cultura una de les senyes d'identitat" per part de la Conselleria.

Parera va comunicar la seva decisió al conseller Bauzà fa gairebé dues setmanes i fins ara no havia trascendit. Així les coses, dels tres organismes que integren l'àrea de Cultura del Govern, en aquests moments només l'Institut d'Estudis Baleàrics disposa d'una persona que n'ocupi el càrrec de gerència, a l'espera que es resolgui el concurs per a la direcció de l'Institut d'Indústries Culturals.

S'ha de recordar que Miquel Àngel Parera, professor de conservatori especialitzat en violoncel, havia ocupat el càrrec de director tècnic al Patronat Insular de Música del Cabildo de Tenerife i també havia exercit de mànager de la Swiss Orchestra abans d'accedir a la gerència de la Simfònica.

stats