Música
Cultura 31/01/2024

La cap de producció de la Simfònica, Cristina Martínez, en serà la nova gerent

El nomenament es farà de manera imminent i serà clau per a l'evolució del projecte de la Caixa de Música, que acumula mesos de retard

1 min
La Caixa de música en obres

PalmaDues setmanes després que Miquel Àngel Parera presentàs la dimissió com a gerent de l'Orquestra Simfònica, quan feia poc més de tres mesos del seu nomenament, ja s'ha decidit qui serà la persona que el substituirà. L'encarregada serà qui durant més de 30 anys ha estat la cap de producció de la Fundació, Cristina Martínez, i s'espera que sigui oficial en qüestió de dies, segons ha pogut confirmar l'ARA Balears.

La trajectòria de Martínez ha estat lligada a la Fundació Orquestra Simfònica de Balears gairebé des dels seus inicis, a principi dels 90, i els seus coneixements tant de la mateuxa fundació com dels projectes que s'hi vinculen han estat alguns dels factors que n'han determinat el nomenament. De fet, fa tot just una setmana Cristina Martínez va acompanyar els músics de la Simfònica, que van oferir el concert Impressions sonores de les Balears al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. A més, la futura gerent de la Simfònica és vídua de qui en va ser el primer director, Luis Remartínez.

L'esperada Caixa de Música

Per altra banda, s'ha de recordar que un dels projectes més importants sobre la taula de la gerència de la Simfònica és la finalització de les obres de la Caixa de Música, un projecte que el Govern preveu finalitzar l'any 2025, després de nombrosos retards que van derivar en la decisió de resoldre el contracte amb l'empresa anterior. La nova licitació no serà possible fins que no arribi aquesta resolució. En aquests moments, el projecte es troba en un 40% del procés.

stats