Societat 18/01/2024

El Govern preveu finalitzar la Caixa de Música el 2025

El desembre es va resoldre el contracte amb la constructora anterior, que va deixar l'obra en un 40% del procés, quan havia d'estar acabada a final de l'any anterior

ARA Balears
2 min
La Caixa de música en obres

PalmaEl conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá, ha afirmat que espera que la Caixa de Música estigui finalitzada la primera meitat del 2025, després que aquest desembre el Patronat de la Fundació de l'Orquestra Simfònica de les Balears decidís resoldre el contracte amb la constructora anterior, que va deixar l'obra en un 40% del procés, quan havia d'estar acabada a finals de l'any anterior. Així ho ha assenyalat Bauzà aquest dijous després de la reunió que ha mantingut, juntament amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, amb representants de les entitats col·laboradores de l'edificació, Klaus-Michael Kühne i Björn Spaude.

Segons ha recollit Europa Press, el conseller ha assegurat que la reunió ha anat "bé" i ha considerat "normal" que una empresa privada s'interessi "quan hi ha un retard d'aquestes dimensions". "El Govern va ser conscient d'aquest retard i va parlar amb l'empresa constructora per pressionar-la perquè considerava que s'havia de fer amb més rapidesa, però finalment s'ha hagut de resoldre el contracte davant la manca d'iniciativa per tirar el projecte endavant", ha explicat.

En aquest sentit, Bauzá ha indicat que en aquests moments hi ha uns tràmits que s'han de seguir a causa d'aquesta resolució de contracte i ha manifestat que, quan sigui possible, hi haurà una nova licitació per acabar la Caixa de Música "com més aviat millor", perquè, considera, les Illes i l'Orquestra Simfònica "es mereixen un espai com aquest". Així, ha exposat que l'adjudicació serà possible "quan s'hagi resolt el contracte actual" i ha apuntat que es farà efectiu l'aval de bancari que va dipositar l'empresa, ja que, quan es dona una licitació, "es posa un aval per les possibles repercussions que pugui tenir".

D'altra banda, respecte de si la Conselleria prendrà mesures perquè la infraestructura construïda no es deteriori, el responsable de Cultura ha indicat que "ja s'han fet accions urgents" fins que es faci la nova licitació de les obres. Quant a la situació econòmica del projecte, ha insistit que és "comú" que qui posa diners privats "s'interessi per les obres, quan existeix un conveni firmat d'aportació privada i col·laboració publicoprivada". Cal tenir en compte que la Caixa de Música disposava d'un pressupost de 10,5 milions d'euros, quatre milions dels quals provenen de fons privats, dos milions a través de Fundatur i dos milions més de la Fundació Kühne. En referència a aquesta darrera aportació, Bauzá ha al·legat que actualment la Fundació no l'ha feta perquè "el conveni venia marcat amb una sèrie d'objectius de les obres que no s'han complert".

stats