Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 01/12/2022

Com garantir els teixits culturals més resilients i sostenibles?

Sus a l'Alternatilla Jazz Festival 2022

Alternatilla Jazz
2 min
Cartell Alternatilla.

PalmaL'Alternatilla Jazz Festival presenta una taula rodona que tindrà lloc aquest divendres 2 de desembre a les 12.30 h a Can Balaguer per tractar el tema de com es poden garantir els teixits culturals més resilients i sostenibles. Es posarà el focus a com són d'importants les aliances publicoprivades que es desenvoluparan dins el context de l'Alternatilla Jazz Festival 2022.

Els participants de la taula rodona seran Elisenda Farré, tècnica superior de l'Institut d'Estudis Baleàrics; Josep R. Cerdà, director del Teatre Principal de Palma; Ana Espina, directora de Fonart i membre de l'associació cultural Alternatilla, i Marta Barahona, consultora en sostenibilitat i canvi climàtic (Gabeiras y Asociados). Tot això amb la moderació de Paula Ráez, consultora en cultura i sostenibilitat.

Es partirà de la premissa de com l'Agenda 2030, en el seu ODS número vuit sobre creixement econòmic i treball digne, recomana que s'estableixin polítiques orientades al desenvolupament que doni suport a les activitats productives, la creació de llocs de treball decents, l'emprenedoria, la creativitat i la innovació. Això no obstant, en el mateix marc dels sectors culturals i creatius, les entitats troben grans dificultats tant en l'àmbit local com en l'estatal per mantenir la seva activitat en el temps, cosa que ha pogut dur a entendre aquest sector com a inestable i precari. En aquest sentit, el paper de les administracions públiques és fonamental, ja que donen garantia als drets culturals de tots i totes i afavoreixen els ecosistemes en els quals les entitats culturals tinguin més seguretat jurídica per desenvolupar-se.

En aquesta taula de treball tractarem qüestions relacionades amb la mateixa sostenibilitat de les empreses i dels agents culturals, les dificultats de mantenir en el temps el suport a projectes culturals privats des de les administracions públiques o de la necessitat d'intervenir els impactes de la cultura per valorar el seu paper transversal dins la societat.

L'Alternatilla i totes les seves activitats es poden dur a terme gràcies al patrocini i col·laboració del Pla de recuperació, transformació i resiliència del govern d'Espanya, finançat per la Unió Europea - Next Generation EU i l'Agència d'Estratègia Turística del Govern de les Illes Balears.

stats