Cultura 24/11/2020

La Fundació Miró Mallorca ofereix un projecte expositiu sobre el taller de l'artista dissenyat per Sert

L'objectiu és experimentar i transmetre la importància de la llum en l'espai de creació de Miró a través de les fotografies de Joaquim Gomis

Ara Balears
1 min
El taller de Joan Miró a Palma, de l'arquitecte Josep Lluís Sert.

PalmaLa Fundació Miró Mallorca va començar ahir el projecte expositiu Miró-, que vol experimentar i transmetre la importància de la llum en el taller de Miró a Mallorca, un projecte impulsat per l'artista Bea Sarrias i el cineasta Morrosko Vila-San-Juan.

Sarrias i Vila-San Juan, que varen començar aquesta iniciativa en format virtual, parteixen de les fotografies que Joaquim Gomis va fer el 1961 a l'estudi del taller de Miró a Mallorca, dissenyat i projectat pel seu amic, l'arquitecte Josep Lluís Sert. Aquest, sota les ordres del pintor, va dissenyar un espai ampli, còmode i molt lluminós, integrat en el paisatge i que tingués en compte el clima canviant de l'illa.

A través de les imatges de Joaquim Gomis, també amic de Miró, es vol recrear de manera pictòrica i audiovisual l'espai de creació de l'artista. El taller estava rodejat d'unes condicions molt particulars de llum, clima, so i vegetació.

L'exposició cerca "no només tractar la llum de l'estudi, sinó també fer valdre la vigència i actualitat de dues figures reconegudes universalment com Miró i Sert i la seva amistat, diàleg i compromís amb l'art i la seva època", asseguren en una nota de premsa des de la Fundació. També es vol reconèixer la figura de Joaquim Gomis, fotògraf innovador, col·leccionista, empresari i promotor artístic.

stats