Cinema
Cultura 06/09/2022

La Fundació Dalí, molesta amb la pel·lícula 'Daliland', protagonitzada per Ben Kingsley

El film s'estrena l'11 de setembre al Festival de Cinema de Toronto

1 min
Andreja Pejic, Ben Kingsley i Barbara Sukowa a la pel·lícula 'Daliland'

BarcelonaLa Fundació Gala - Salvador Dalí "es reserva el dret a exercir les accions legals que cregui convenients" contra la productora de la pel·lícula Daliland, que s'estrena l'11 de setembre al Festival Internacional de Cinema de Toronto. Segons explica en un comunicat, el film "no té el vistiplau de la fundació, que no ha tingut l’oportunitat de visionar-lo prèviament i exercir les seves funcions com a responsable de protegir l’obra i la imatge del pintor". Un cop coneguda l’estrena de la pel·lícula "pels mitjans de comunicació", la institució s’ha posat en contacte amb la productora per "regularitzar-ne els drets, però no ha rebut cap resposta".

Daliland està dirigida per Mary Harron –la directora de Jo vaig disparar a l'Andy Warhol (1996) i American psycho (2000)– i protagonitzada per l’actor Ben Kingsley com a Salvador Dalí, Barbara Sukowa com a Gala, Ezra Miller com a Dalí jove, Andreja Pejic com a Amanda Lear, Rupert Graves com a Capità Moore i Christopher Briney com a James, el treballador d'una galeria de Manhattan.

La pel·lícula és una coproducció nord-americana, britànica i francesa, i d'acord amb la sinopsi del Festival de Toronto el film comença el 1973 quan un jove que fa feines per a una galeria de Nova York entra en contacte amb Dalí i Gala, que l'integren en el seu univers.

stats