Música
Cultura 08/05/2023

La frescor folk i dance de Mar Grimalt i Julieta, darreres confirmacions al Mobofest

Porreres acollirà els dies 28 i 29 de juliol l'esdeveniment, que inclou unes jornades professionals a Monti-sion

2 min
La felanitxera Mar Grimalt acaba de publicar Espurnes i Coralls, mentre que la catalana Julieta ha avançat el tema Cari, que formarà part del seu proper disc.

PalmaUna fa folk i l'altra, dance, i tot i que els seus estils són diferents, Mar Grimalt i Julieta tenen una cosa en comú, a part de la seva joventut: elles dues són les darreres incorporacions anunciades del cartell del Mobofest, que serà a Porreres els dies 28 i 29 de juliol. "La felanitxera i la catalana han irromput amb força en el panorama musical, i per això volem que siguin part del cartell del Mobo. Per una banda, Mar Grimalt és felanitxera, i ha fet Espurnes i Corall, que és una disc d'una gran qualitat dins el folk contemporani. Per altra banda, la barcelonina Julieta just té 22 anys i en molt poc temps s'ha converit en un referent del dance i de la música urbana", ha comentat un dels organitzadors del festival, Toni Jaume.

Les darreres incoporacions completen un cartell que s'havia anat coneixent en els darrers mesos, i que inclouen una llista llarga i variada de noms: de Joan Miquel Oliver, Ánimos Parrec, Bilo, Cadmus, Cala Vento, Da Souza, Els Pets, La Bien Querida, Maria Florit, Ramé, Nito, Amulet, Temples, Miquel Serra, Renaldo i Clara, Ramé, Nita, La Flor Romanial, Bilo, Cadmus i Fades. "Hem volgut fer una proposta molt variada i que pot arribar a un públic molt divers. A més en l'edició d'aquest estiu hi ha la novetat de les jornades de professionals, que seran al santuari de MOnti-sion. Per tant, el festival s'allargarà durant tres dies", ha especificat Jaume.

Segons la consellera insular de Cultura, Bel Busquets, "el cartell del Mobofest demostra l'efervescència musical que ara mateix hi ha Mallorca, i que durant uns dies tendrà com a escenari el Pla de Mallorca, una comarca que s'ha demostrat creativa i atractiva". "Un dels al·licients, a més, són les jornades professionals a Monti-sion, i per això el Consell de Mallorca ja fa tres anys que col·labora amb aquest esdeveniment", ha assegurat Busquets aquest dilluns als jardins de la Misericòrida, on s'ha fet la presnetació del cartell complet.

Organitzadors iparticipants del festival, amb la consellera Bel Busquets i el regidor de Porreres Toni Sastre, duran l'acte de presentació del festival.

Per la seva banda, el regidor de Participació Ciutadana de Porreres, Toni Sastre, ha destacat que "el poble es convertirà durant un cap de setmana en l'epicientre cultural de Mallorca, i que l'ajuntament col·laborarà en tota la part logística".

Mar Grimalt, qui també ha assistit a l'acte ha destacat que està molt contenta de formar part d'aquest cartell. Ha manifestat que el seu estil "és fruit d'una confluència molt eclèctica, que aplega propostes d'aquí i de fora". "És la música, allò que em nodreix, hi ha forces que neixen de dins, i altres que venen de fora", ha explicat Grimalt, qui el passat cap de setmana va actuar a l'Acampallengua de sa Pobla.

stats