Cultura 27/12/2019

'Flowers for Franco' de Toni Amengual, entre els 30 millors fotollibres de l'any, segons la revista 'Time'

El fotògraf mallorquí va participar, de la mà de l'IEB, en el Fotofest Meeting Point París, des d'on ha sorgit la selecció

Ara Balears
1 min
Una de les fotografies de Toni Amengual.

PalmaEl fotògraf mallorquí Toni Amengual va participar el mes de novembre, de la mà de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), en el Fotofest Meeting Point París. Com a resultat d'aquesta participació, el seu fotollibre 'Flowers for Franco' ha estat seleccionat com un dels 30 millors de l'any, segons la revista Time.

Aquesta llista, escollida pel personal de fotografia de Time, celebra qualsevol classe de llibre de fotografies, des de luxosos volums com l'autobiografia visual de la icona de la música Rihanna fins als esforços d'artistes més experimentals del fotògraf Sohrab Hura's amb The Coast i aquest treball sobre memòria històrica de Toni Amengual.

'Flowers for Franco'

Entre els anys 2011 i 2014, Toni Amengual va visitar en nombroses ocasions el Valle de los Caídos amb la intenció de conèixer, veure i entendre el que ha quedat ocult per a aquelles persones que varen néixer passada la Transició. Flowers for Franco és la peça que tanca la trilogia de llibres d'Amengual iniciada amb Pain i seguida per Devotos.

En aquest llibre, 47 fotografies se succeeixen en un relat fosc i complex dissenyat per Tres Tipos Gráficos. Inspirat en un missal, Flowers for Franco és un llibre de relats i oracions en el qual ha intervingut l'escriptora Llucia Ramis Laloux.

stats