Assetjament

La Fiscalia rebutja que l'assetjador de Paula Bonet tingui un trastorn erotomaníac

El ministeri públic recorre la sentència que eximia el noi d'entrar a la presó

2 min
L'home acusat d'amenaçar l'artista Paula Bonet sortint de la Ciutat de la Justícia

BarcelonaEl 25 de juliol el jutjat penal número 10 de Barcelona va declarar culpable l'assetjador de l'artista Paula Bonet. Víctor G.T. hauria de complir la condemna de gairebé 3 anys i mig en un centre d'internament psiquiàtric perquè la jutge va atorgar al condemnat un eximent per trastorn delirant de tipus erotomaníac. Ara, segons ha avançat Eldiario.es i ha confirmat l'ARA, la Fiscalia recorre davant de l'Audiència de Barcelona aquesta decisió perquè considera que, d'acord amb les pericials mèdiques aportades a la causa, hi ha un "error en la valoració de la prova, un crebant de les normes i garanties processals i un crebant de les normes de l'ordenament jurídic".

El ministeri públic rebutja que Víctor G.T. patís un trastorn patològic que condicionés completament la seva "voluntat", tal com argumentava la magistrada, que va esgrimir que el noi "vivia una realitat paral·lela que envaïa el seu pensament i comportament fins a límits irracionals i l'impossibilitava per actuar amb una comprensió normal". A més, afegia la sentència del juliol, aquesta malaltia no té "cura" i només pot tenir-se "controlada" amb una medicació i un tractament "oportuns", fet pel qual el noi havia de tractar-se en un centre psiquiàtric.

Víctor G.T. va ser condemnat per tres delictes diferents: assetjament de manera presencial i també a través de les xarxes socials; amenaces de violació, d'esquarterament i de mort, i trencament continuat de mesures cautelars. Ja havia estat més de 8 mesos a la presó per haver-se saltat l'ordre d'allunyament, però la sentència el va eximir de tornar-hi perquè considerava que patia una distorsió que li impedia "discernir" el que és "real del que no ho és". A més a més, la justícia li va prohibir acostar-se a Bonet o comunicar-s'hi durant un període de 10 anys.

Malgrat que la jutge va acceptar l'eximent per trastorn mental de l'acusat, en la sentència va donar per provat l'assetjament que l'artista de Vila-real va patir durant tres anys, i que va iniciar-se quan Víctor G.T. va començar a perseguir-la en actes i a presentar-se al seu taller múltiples vegades. Quan va esclatar la pandèmia de covid-19, Víctor G.T. va començar a contactar amb ella per xarxes socials amb contingut "inconnex, inquietant i pertorbador", un fet revelador de "la seva obsessió per ella i la seva pretensió de mantenir-hi algun tipus de relació". Després va reprendre la persecució física de Bonet i en una ocasió va deixar-li un sobre amb l'expressió "el violador" al marge inferior. Trucava al timbre del local de l'artista i va amenaçar-la a través de Twitter de violar-la. Això va provocar que Bonet hagués de cancel·lar actes, canviar de local i variar els seus propis hàbits de desplaçament.

A finals del mes de juliol, l'ARA va explicar que Víctor G.T. havia assetjat altres noies. Un dels casos, el de la Laura, també està judicialitzat i el porta l'advocada Carla Vall, que s'ha encarregat d'acompanyar Paula Bonet durant els últims anys.

stats