Cultura 13/12/2021

Filmin guanya el Premi de Comunicació Muriel Casals 2021, que rebrà en el marc de la Nit de Santa Llúcia

El jurat li ha atorgat el guardó pel seu “tractament de la llengua catalana en pla d’igualtat a la resta de llengües”

1 min
Jaume Ripoll, director de l'Atlàntida Mallorca Film Fest.

PalmaLa plataforma de contingut audiovisual Filmin ha rebut el premi Muriel Casals de Comunicació 2021 d'Òmnium Cultural. El jurat, format per Sebastià Serrano, Núria Iceta, Sara Gonzàlez, Àlex Gutierrez, Odei A.-Etxearte, Albert Sàez i Marcel Mauri, ha decidit atorgar el guardó a Filmin pel seu “tractament de la llengua catalana en pla d’igualtat a la resta de llengües” i la seva “potència com a producte audiovisual en el complicat context actual”. El mallorquí Jaume Ripoll és cofundador d'aquesta plataforma, que també s'encarrega d'organitzar l'Atlàndida Mallorca Film Festival. Filmin té una versió en català, anomenada FilminCAT, creada el 2017. Ofereix més de 2.500 títols entre produccions catalanes i continguts doblats o subtitulats, així com les seves diverses aplicacions íntegrament en català.

A més, en valora especialment “l’aposta per la qualitat del producte cultural i el bon cinema que ofereix”, i entén que aquesta plataforma "és una clara demostració que, si el projecte és bo, es pot fer negoci normalitzat en català”. 

El guardó es lliurarà en el marc de la 71a edició de la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes-Nit de Santa Llúcia, que se celebrarà el 14 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat que “Filmin és la demostració que compromís i ambició empresarial poden ser paraules complementàries, també en la indústria audiovisual”. 

Així mateix, ha afegit que "és un orgull reconèixer l’esforç i la professionalitat d’aquesta plataforma: per haver decidit no agafar el camí fàcil, pel seu compromís amb el cinema i les produccions independents, i sobretot per defensar la llengua catalana davant d’aquells que la voldrien invisibilitzada”.

stats