Cinema
Cultura 01/08/2022

El film francès 'Softie', proclamat millor pel·lícula de l'Atlàntida Mallorca Film Fest

La Misericòrdia de Palma ha acollit l'acte de cloenda de la dotzena edició del festival de cinema

ARA Balears
2 min
Acte de clausura de l'Atlàntida Mallorca Film Fest.

PalmaLa dotzena edició de l'Atlàntida Mallorca Film Fest ha conclòs aquest diumenge amb una gala en què s'ha proclamat millor pel·lícula el film francès Softie, de Samuel Theis. Així ho ha decidit el jurat format per Leticia Dolera, Eneko Sagardoy, Nacjo Vigalondo, Mateu Bibiloni, Paula Martín i Sophi Burgüer.

La gala ha comptat amb moments molt especials, però sens dubte un dels més destacats ha estat quan l'actriu Isabelle Huppert ha rebut el premi Masters of Cinema en mans de la reina Letícia. El festival ha volgut reconèixer la trajectòria d'aquesta llegenda del cinema francès. L'actriu ha manifestat que està "molt feliç" per haver rebut aquest guardó.

Moment en què l'actriu Isabelle Huppert rep el guardó.

El drama metacinematogràfic Jusqu’ici, tout va, de l'actor barceloní Francesc Cuéllar, ha rebut una Menció Especial per part del jurat. Mentre que el thriller històric Bruno Reidal, confessió d’un assassí, de Vincent Le Port, ha obtingut el premi de la Crítica. La pel·lícula suïssa Soul of a Beast, de Lorenz Merz, s'ha proclamat guanyadora del premi del Públic.

Amb tot, el director de l'Atlàntida Mallorca Film Fest, Jaume Ripoll, ha destacat en el seu discurs que "l'Atlàntida és un festival complex i singular, i això és el que ens fa únics". Durant la gala també s'ha presentat i projectat la pel·lícula El falsificador, a càrrec del seu director, Kike Maíllo. Finalment, el punt final a l'acte s'ha produït amb el concert de la cantant Amaia.

Presència d'autoritats

Juntament amb la reina Letícia, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assistit a la cloenda del festival, que s'ha duit a la Misericòrdia. També han presenciat la gala el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el president del Parlament, Vicenç Thomàs, entre altres autoritats.

La reina Letizia ha assistit a la cloenda de l'Atlàntida Mallorca Film Fest.
stats